La pèrdua de passatgers a l'Aeroport de Girona segueix en caiguda lliure

Al març registra un 47,2% menys de viatgers que fa un any

L'estadística d'Aena torna a mostrar xifres negatives pel que fa als passatgers que durant el març van passar per les instal·lacions de Vilobí d'Onyar. Un total de 74.418 viatgers van usar l'aeroport gironí, una xifra que representa una davallada del 47,2% respecte fa un any. Conseqüentment també ha caigut el nombre d'operacions, que s'ha reduït un 25,6%. En el capítol de mercaderies, però, l'aeroport sí mostra xifres positives. Durant el mes de març, es van transportar 1.569 tones, un 64,8% més que el mateix mes de l'any 2013.

Si es comparen les xifres de Girona amb la resta d'equipaments del grup Aena Aeropuertos, només l'Aeroport de Reus ha registrat una caiguda superior. L'aeroport de la capital del Baix Camp ha experimentat una davallada del 64,9% en el nombre de passatgers durant el mes de març i, en segon lloc, ja es troba Girona amb un 47,2% menys de viatgers transportats. 

Un primer trimestre a la baixa

Les dades del primer trimestre del 2014 són negatives per a l'aeroport gironí. Al gener van passar per la terminal de Vilobí d'Onyar 59.229 passatgers, un 25,1% menys que el gener del 2013, i al febrer també hi va haver una nova caiguda. Llavors, per l'aeroport van passar 57.669 persones, un 26,6% menys que un any enrere. A aquesta situació s'hi suma la caiguda del mes de març, que encara és més pronunciada. En el còmput del global del 2013, l'aeroport també va tancar amb xifres negatives: 2.736.867 passatgers, un 3,8% menys que l'any anterior.

Des del darrer cap de setmana de març, l'aeroport ha estrenat la temporada d'estiu. Des d'ara i fins a finals d'octubre, ofereix 69 destinacions, vuit menys que l'any anterior.