Simulacre d'incendi d'una embarcació d'esbarjo al port del Port de la Selva

En l'incident s'ha rescatat a dues persones ferides

En el port del Port de la Selva va celebrar ahir el simulacre d’un incendi en un vaixell d’esbarjo en què han resultat dos ferits. L’un ha estat un mariner del Club Nautic Port de la Selva que ha resultat ferit lleu i l’altre, un membre de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, que ha caigut a l’aigua mentre ajudava a col·locar les barreres absorbents. L’exercici ha estat organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil en col·laboració amb el Club Nàutic Port de la Selva.
 
Amb aquest simulacre s’ha posat a prova el Pla d’autoprotecció del port del Port de la Selva i el Pla interior de contingència. Alhora, l’exercici ha servit per comprovar la comunicació i la coordinació entre els mitjans que han realitzat l’actuació.
 
Un cop detectat l’incident, des del Club Nàutic s’ha trucat al telèfon d’emergències 112 i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, que depèn de la Direcció General de Protecció Civil. Al seu torn, el guardamolls ha avisat a la Guàrdia Civil. Immediatament s’han activat els protocols d’actuació del port.
 
Els mariners del Club Nàutic amb col·laboració del guardamolls han fet les maniobres necessàries per aïllar l’embarcació incendiada. Mentre feien aquesta operació, un dels mariners ha caigut a l’aigua i ha resultat ferit. Els seus companys l’han  recollit i l’han portat fins al moll de la Timba.
 
Així mateix, els mariners del Club Nàutic i membres de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil han col·locat les barreres absorbents al voltant de l’embarcació per prevenir un possible vessament de carburant a l’aigua de la dàrsena esportiva, precisament un dels voluntaris ha caigut a l’aigua mentre ajudava a col·locar les barreres. El guardamolls del port del Port de la Selva ha actuat com a cap d’emergència fins a l’arribada dels Bombers de la Generalitat i dels professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
 
Salvament Marítim (SASEMAR) i els Bombers de la Generalitat, amb una dotació del parc de Bombers de Llançà han treballat en les tasques de rescat i primera atenció a les víctimes i en les maniobres d’extinció de l’incendi amb coordinació amb la marineria del port. Una unitat de Suport Vital Bàsic (SVB) amb dos tècnics en transport sanitari del SEM s’ha desplaçat al lloc per estabilitzar els ferits i traslladar-los a l’hospital.
 
També han participat els Mossos d’Esquadra que, amb el suport de dos vehicles de la Policia Local del Port de la Selva, han controlat els accessos a la zona del port i han conduit els vehicles de Bombers de la Generalitat i del SEM fins a la zona del sinistre.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre.
 
Aquest simulacre ha comptat amb la participació de diferents grups d’intervenció i institucions com els Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local del port de la Selva, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Salvament Marítim, Associació de Voluntaris de Protecció Civil del port de la Selva, Ports de la Generalitat, Club Nàutic Port de la Selva, telèfon d’emergències 112 i tècnics de Protecció Civil de la Generalitat i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà.