Neix una col·lecció d'anells inspirada en els germans Roca

Majoral dissenya les peces d'or, que incorporen forquilles, culleres i àmfores

Els germans Roca beuen de moltes fonts d'inspiració per elaborar els plats de la seva carta. En aquest ocasió, però, ells han estat els que han inspirat al dissenyador de joies Enric Majoral, que ha creat la col·lecció 'Roca Preciosa'. Es tracta de nou anells d'or que reflecteixen elements característics de la feina de cadascun dels germans.

La col·lecció s'ha presentat aquesta tarda al restaurant, a Girona, i els tres germans han pogut notar als seus dits el resultat final d'un procés de creació conjunt. Segons ha explicat Enric Majoral, per a cada germà ha escollit un tipus d'or i uns elements diferents que defineixen la feina de cadascun d'ells.


 
Forquilles, àmfores i culleretes

En Joan, el xef, és l'or groc i l'anell que el representa és una forquilla. "La forquilla és un estri que va revolucionar el fet de menjar, va fer que la cuina comencés a ser més seriosa, sofisticada, culta", ha reflexionat Joan Roca. A la col·lecció hi ha aquest model masculí que, per a les dones, es combina amb una maragda. A més, Majoral ha creat un tercer disseny inspirat en Joan Roca on, en un anell de majors dimensions, es veuen diferents tipus de ganivets. 

Per a definir el sommelier del Celler, en Josep Roca, el dissenyador ha escollit l'or roig. "És un color que s'acosta més al vi", remarca Enric Majoral. En el seu cas, l'anell simbolitza una àmfora. "L'àmfora ha estat un vehicle de comunicació entre civilitzacions i també un element actual perquè torna la vinificació amb àmfores, per això em sembla una bona manera de reflectir un procés històric de vinculació mediterrània", ha destacat Josep Roca. En el model per a dona, incorpora un robí i en el model de majors dimensions mostra diferents tipologies d'àmfores.

El mestre dels postres del Celler de Can Roca, Jordi Roca, està representat per una cullereta de postres en or blanc. El petit dels germans Roca ha destacat els vincles que hi ha entre la seva feina i la d'un joier. "Jo aspiro a fer joies com l'Enric Majoral, que ha aconseguit concentrar en un anell la meva feina a través d'un element tant quotidià com una cullereta de postres", ha assenyalat Jordi Roca. En el model per a noia, l'anell incorpora una aiguamarina. En el tercer model, Majoral ha apostat per afegir-hi provetes i triangles. "En Jordi sempre investiga en el seu àmbit", ha destacat el dissenyador.

"Hem volgut reflectir en cadascun dels anells la personalitat i l'especialitat de cada germà", ha explicat el dissenyador de joies, que ha destacat que l'or que han usat és "100%" ecològic i que prové d'unes mines del Perú on es certifica que no hi ha hagut explotació laboral. Segons Majoral, tant ell com els germans Roca estan units per valors com la creativitat i el caràcter artesà de la seva feina. 

Majoral ha recordat que ja va col·laborar amb els germans Roca el 2008 quan, atret per la "plasticitat" dels plats de la seva carta, va crear una sèrie limitada inspirada en aquests plats. En aquella ocasió, les peces es van exposar al restaurant. Ara, però, els anells es podran comprar tant al restaurant com a les dues botigues Majoral de Barcelona (i també a d'altres joieries que vénen la seva marca) amb preus que oscil·len entre els 890 i els 2.090 euros.