El 10% d'alumnes graduats en FP a l'IES Garrotxa el 2013 no han trobat feina

El 36% ja treballa i el 44% segueix estudiant

Dels 124 alumnes que l'any 2013 van finalitzar un grau de cicle mitjà o superior d'FP a l'Institut la Garrotxa d'Olot, només un 10% no han trobat feina sis mesos després.

Així s'extreu de l'estudi 'Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals' que es fa a tots els instituts catalans i que segons el director del centre olotí, Albert Bramon, demostra "que la FP funciona" si es comparen aquestes xifres amb la taxa d'atur juvenil al conjunt del país que supera el 50%. L'estudi apunta del 46% d'alumnes que han trobat feina -entre els que només treballen i els que ho compaginen amb els estudis- un 46% té contracte indefinit, un 39% temporal i que el 58% treballa a jornada completa.

Tot i que els resultats de la setena edició de l'estudi encara no s'han fet públics a nivell de tot Catalunya, el director de l'Institut la Garrotxa d'Olot, Albert Bramon, explica que, com altres anys, en fan públiques les conclusions sobre aquestes dates coincidint amb l'inici del període de preinscripcions per ajudar les famílies que aquests dies "valoren moltes ofertes diferents".

Pel que fa a l'estudi, Bramon assenyala que els resultats confirmen que la Formació Professional "funciona" perquè "dona una bona sortida professional" als alumnes que hi aposten. En aquest sentit, recorda que a l'Institut la Garrotxa ja fa anys que estan en contacte amb les empreses i el teixit industrial de la comarca per "conèixer les seves necessitats" i , així, fer més fàcil la inserció laboral dels seus alumnes.

Fruit d'aquesta relació, per exemple, aquest curs s'ha posat en marxa un cicle mitjà de producció i elaboració alimentària en modalitat dual, és a dir, amb pràctiques dels alumnes a empreses, que ha donat molt bons resultats. En la mateixa línia, l'any passat també se'n va posar en marxa un de cicle superior de producció de metalls i plàstics "que va tenir molt bona acollida".

Resultats

L'estudi s'ha fet mitjançant enquestes telèfoniques a 78 graduats de cicle mitjà i 46 de cicle superior, el 100% dels que l'any 2013 van finalitzar els seus estudis de Formació Professional. Segons el director del centre, els resultats s'ajusten molt als obtinuts l'any 2008 quan es va iniciar la crisi econòmica.
El 36% dels alumnes enquestats assegura que ha trobat feina i un 10% que està compaginant estudis i feina.

De la resta, un 44% ha decidit seguir estudiant i només un 10% no ha trobat feina sis mesos després de graduar-se. Aquesta dada, està per sota de la de l'any passat que va ser del 16%.

Dels que estan treballant, un 70% afirmen que la tasca que realitzen està relacionada amb els seus estudis.

Pel que fa a la modalitat dels contractes, un 46% tenen un contracte indefinit, el 39% n'han signat un de temporal, i el 58% treballa a jornada completa.