Unes flors de papiroflèxia al cartell del 'Girona, Temps de Flors'

Es reforçarà la promoció i la imatge de l'exposició "es podrà veure a tot el món"

Aquest matí, davant de les desenes d'estudiants que s'han presentat al concurs, s'ha donat a conèixer el cartell guanyador que es convertirà en la imatge de la 59ena edició del 'Girona, Temps de Flors'. La presentació s'ha fet a la sala d'actes de l'IES Santiago Sobrequés ja que, des de fa cinc anys, l'ajuntament convoca un concurs perquè els estudiants de batxillerat artístic presentin propostes.  

En les quatre edicions anteriors sempre havia guanyat una noia però aquest dimarts s'ha trencat aquesta cadena ja que ha estat Xavier Gutiérrez l'escollit pel jurat. Segons ha explicat, ha buscat que el cartell fos simple i "gens recarregat" per tal de transmetre la idea de l'exposició floral. Gutiérrez no volia que les flors fossin normals -"estan molt vistes", ha dit- i per això ha optat per fabricar una flor amb papiroflèxia. Posteriorment, ha editat aquesta flor i l'ha reproduït en diferents colors. A més, les ha col·locat en cercle perquè, al seu torn, les diferent flors de papiroflèxia donin lloc a una nova flor.

L'alcalde, Carles Puigdemont, ha destacat la qualitat de tots els projectes i ha dit que en aquests cinc anys hi ha hagut una evolució en positiu. "D'aquesta factoria de talent que s'està gestant a Girona surt una autèntica bomba de comunicació atòmica que és el cartell del Girona Temps de Flors', ha dit. L'alcalde ha destacat també el valor que té per al guanyador que, just quan la seva carrera comença, pugui presumir d'haver dissenyat un cartell "que es veurà a tot el món". 

La resta d'originals presentats es podran veure a través de la Sala Oberta de l'Ajuntament de Girona, un espai d'exposicions virtual que es pot trobar al web del consistori i que també és accessible des del mòbil ja que se n'ha creat una aplicació. 

Una aposta per la promoció

"Aquest any veurem el cartell a molts més llocs que mai, i això no està a l'abast de qualsevol artista", ha destacat l'alcalde. Com ja va fer l'any passat, l'ajuntament aposta per promocionar l'esdeveniment -el que porta més gent a la ciutat amb diferència- més enllà de les comarques gironines. Per això, enguany repetiran accions com les de fer muntatges florals a les estacions d'alta velocitat de ciutats situades en la connexió entre Madrid i Girona, també posaran publicat als busos urbans de Madrid, faran accions a la ciutat de Barcelona i una furgoneta retolada amb informació del 'Girona, Temps de Flors' també recorrerà poblacions de la Catalunyta del Nord.

"Reforçarem allò que ja vam iniciar l'any passat i també farem noves accions", ha avançat l'alcalde, que no ha volgut donar més detalls ja que l'esdeveniment es presentarà oficialment el proper 22 d'abril en roda de premsa.