La PAH de Girona defensa Marta Afuera i assegura que ha deixat el càrrec 'per motius personals'

La plataforma demana deixar de banda qüestions "no constructives"

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) Girona-Salt ha assegurat que l'exportaveu, Marta Afuera, ha decidit deixar el càrrec per "motius personals". La plataforma ha sortit al pas del breu comunicat a través del qual l'Assemblea de PAH catalanes informava que havia decidit expulsar del moviment Afuera per desatendre "reiteradament" els acords comuns i perjudicar així els afectats per hipoteques.

Segons el relat que fa la PAH Girona-Salt, el passat 4 d'abril la portaveu va fer públic que renunciava voluntàriament a coordinar el moviment. Aleshores, van constituir un nou equip al qual es van reincorporar alguns activistes que ja havien format part d'aquesta coordinació en el passat. La PAH Girona-Salt vol exposar la tasca que s'ha fet durant l'últim any i asseguren que, en gran part, això ha estat possible gràcies a la feina de Marta Afuera.

En concret, destaquen que han aturat 75 desnonaments, han presentat 226 documents contra clàusules abusives, han aconseguit 29 dacions en pagament i han reocupat habitatges en 39 ocasions.

"Des de PAH Girona-Salt declarem la nostra ferma voluntat de seguir lluitant i treballant per la nostra prioritat, que són els afectats per la hipoteca", conclou el comunicat que demana que, en benefici de totes les persones afectades, prevalguin "la cooperació, el respecte i la lluita per damunt d'altres aspectes no constructius o personals".