Marta Afuera, expulsada de la PAH Girona

La gironina desatenia les decisions de l'assemblea i perjudicava el moviment

L'Assemblea de PAH catalanes, incloses les PAH de les comarques gironines - Arbúcies, Blanes, Caldes de Malavella, La Bisbal de l'Empordà, Sant Feliu de Guíxols i Santa Coloma de Farners- ha manifestat en un breu comunicat que han decidit expulsar del moviment a la portaveu i líder de la PAH de Girona, Marta Afuera.

Les entitats ressalten que han volgut "desvincular totalment" Afuera del moviment perquè, des del mes d'octubre del 2013, desatenia "reiteradament" i actuava en contra els acords i decisions preses des de l'Assemblea de PAH catalanes i ha emprès accions que han perjudicat al moviment i les persones afectades.

Segons el breu comunicat de l'Assemblea de PAH catalanes, les diverses plataformes d'arreu de Catalunya van decidir expulsar Afuera del moviment aquest passat 5 d'abril durant l'assemblea que les associacions van mantenir a Canovelles. Des del conjunt d'entitats ressalten que han hagut de prendre aquest pas després de "molts intents fallits de mediació i mesos de proses".

No obstant això, subratllen que mantindran el seu suport a tots els afectats de PAH Girona i que l'expulsió d'Afuera no ha d'afectar la plataforma gironina. "La PAH Girona continua formant part de la xarxa de Plataformes d'Afectats per la Hipoteca i l'acompanyarem en el procés de reestructuració de la seva assemblea amb la fi de poder passar pàgina i seguir endavant amb la lluita contra els privilegis de la banca i pel dret a l'habitatge", subratllen en el document.

Nous portaveus i representants de la PAH Girona

Fonts de les PAH gironines que dissabte van participar en l'assemblea han detallat que des del mes d'octubre passat, la pròpia PAH de Girona havia demanat a Afuera que deixés el seu càrrec al capdavant de la plataforma. Des de llavors, l'entitat va iniciar un procés de reformulació ha culminat la setmana passada i en el qual està previst que diversos membres que havien deixat l'associació per diverses raons retornin a la PAH de Girona. A més, aquesta setmana la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca gironina farà diverses assembles per determinar els nous portaveus i representants. En aquest sentit, l'entitat té clar que a partir d'ara no hi haurà un portaveu únic i que Afuera abandonarà l'associació perquè així li han demanat.

Ara ja feia mesos que Afuera no estava dins de les seccions de coordinació de l'assemblea de PAH catalanes. Des de les entitats gironines subratllen que, a partir d'ara, no consideren Afuera com un membre més de la PAH de Girona ni tampoc com la portaveu de l'entitat local.