Un punt insípid per al Girona (0-0)

Els de Montilivi empaten davant l'Hércules en un partit directe en la lluita per la salvació

El Girona ha empatat aquesta tarda a l'Estadi Rico Pérez contra l'Hércules en un partit sense gols, gris, en el que malgrat la poca punteria l'equip de Pablo Machín ha merescut una millor recompensa. El matx ha estat representatiu del moment que viuen els dos conjunts, amb un Hércules mancat d'idees en atac i enfonsat anímicament i un Girona valent però, un dia més, sense sort a la porteria rival.

La primera meitat ha estat insípida i sense un clar dominador. L'Hércules, sense cap referència avui a la punta d'atac i amb Portillo a la banqueta, apostava de forma clara per a dominar la possessió al migcamp. De fet han estat els més constants tot i la falta d'ocasions, malgrat algun ensurt esporàdic a càrrec de Ferreiro, el més perillós avui per als alacantins. La sort tampoc semblava acompanyar en l'aspecte físic a un Hércules que veia amb frustració com Paco Peña es lesionava i havia de ser substituït per De Lucas.

Per la seva banda el Girona esperava dòcil una oportunitat per sortir al contraatac, centrant-se a defensar-se d'un Hércules que no era capaç de crear oportunitats clares. Ortuño al vint-i-tres ha tingut la més clara per als gironins a la primera meitat, amb un xut potent des de la frontal de l'àrea que ha sortit fregant el travesser de Aulestia.

A la tornada de vestidors Hernández apostava per l'entrada de Portillo, en una aposta clara per estrènyer la línia defensiva d'un Girona que semblava apagat. No obstant això, els blanc-i-vermells han sortit renovats, amb la vitalitat i energia que ha identificat tants cops l'equip, conscients de la necessitat i importància de sumar tres punts.

Ferreiro, molt matiner, tenia un mà a mà amb Becerra, aconseguia rebutjar magistralment. Aquest ha estat el punt d'inflexió per a un Girona que s'ha posat les piles i començava a acostar-se amb perill a l'àrea alicantina. Ortuño, primer, i Gerard Bordas després, eren incapaços d'inaugurar l'electrònic del Rico Pérez, amb un Aulestia que amb dos grans intervencions ho evitava.

En aquest punt, amb un Hèrcules enfonsat i incapaç d'imposar el seu joc, el Girona ho aprofitava amb una circulació ràpida que l'apropava a l'objectiu del gol, però sempre sense sort. Aquesta superioritat s'ha vist més clara quan l`àrbitre expulsava el local Javi Hervás per doble amonestació després de tocar la pilota amb la mà. Jandro tenia l'oportunitat més clara al temps afegit amb un xut al pal, però al final la balança no ha caigut de part de ningú i les opcions de victòria s'han esfumat a disgust dels dos bàndols.

Fitxa tècnica

0- Hércules: Aulestia, Ortiz, Pamarot, Echaide, Peña (De Lucas, m.18; Portillo, m.46), Sissoko, Hervás, Yuste, Ferreiro, Héctor Font (Sugi, m.62) i Eldin.
0-Girona: Isaac Becerra, Iván López, Migue, Ramalho, Richy (Tato, m.85), Juanlu, Matamala, Eloi, Timor (Jandro, m.77), Bordás (Carmona, m.65) i Ortuño.
Àrbitre: Sagués Oscoz (colegio vasco). Ensenya targeta groga als locals Echaide, Portillo, Pamarot i als visitants Carmona i Tato. Ensenya targeta vermella per doble amonestació al local Hervás (m. 23 i 77).