El PSC de Maçanet demana la dimissió del regidor d’ensenyament per mala gestió

L'acusen de devaluar el servei de la llar d'infants

El grup municipal del PSC de Maçanet de la Selva ha presentat una moció demanant la renúncia del regidor d’ensenyament de l’equip de govern, Josep Lluís Valentí, per una suposada mala gestió de la llar d’infants. El grup municipal socialista retreu el regidor d’haver devaluat el servei a partir d’un augment de les quotes que ha reduït el nombre de nens i nenes inscrits a partir del qual ha justificat l’acomiadament de tres empleades. “Davant d’una gestió tant desafortunada es possible que dintre del govern municipal hi hagi algun regidor més capacitat , que sàpiga escoltar i donar solució als problemes de la llar d’infants municipal”, adverteix el PSC en la moció que ha presentat.

Durant el curs 2012-2013 l’equip de govern de CiU-AxM-PP va aprovar una pujada de 52,5 euros al mes, equivalent a un augment d’entre el 41 i 47% de la quota mensual (que va passar de 120 euros al mes a 172,5 euros). La combinació d’aquesta pujada de les quotes i la crisi econòmica va desembocar en una disminució de gairebé el 50% dels nens i nenes inscrits i tres acomiadaments.

Els pares i mares havien demanat fa tres anys al regidor reduir el règim horari de la llar a mitja jornada i, al mateix temps, reduir, també, la quota a una quantitat equivalent. L’Ajuntament no s’hi va avenir i va tornar a rebre la reclamació dels usuaris abans del començament del curs 2012-2013. El regidor tampoc s’hi va avenir però va anunciar una modificació de les ordenances fiscals per a la llar d’infants que incloïa una reducció de l’horari per al curs 2014-2015. “Aquest era un problema que s’havia de resoldre quan es va plantejar. Calia una resposta immediata que l’Ajuntament no ha volgut o no ha estat capaç de donar”, retreu el portaveu del grup municipal socialista, Adrián Ortiz, que lamenta l’actitud displicent del regidor.

L’Ajuntament va fer una enquesta a 128 famílies de Maçanet –una enquesta que va costar 3.000 euros- que va concloure que el 88% dels pares i mares que porten els seus fills i filles a la llar d’infants municipal, consideren necessari aplicar l’horari de matins a l’escola de manera immediata. “Sabem que s’ha fet aquesta enquesta i les conclusions que se n’han tret perquè ho hem vist als mitjans. L’equip de govern no ens ha donat accés als resultats, malgrat que ho hem demanat per escrit”, denuncia Ortiz.