Més de 6.000 persones visiten l'ExpoJove

Es consolida en l’àmbit de l’ESO i s’obre camí amb estudiants de batxillerat

La novena edició d’ExpoJove es va tancar ahir després de dos dies d’intensa activitat i es comença a consolidar com a punt de referència per a la formació posterior als 16 anys. El saló, que ha comptat amb una setantena d’expositors, ha rebut la visita de més de 6.000 joves, la majoria d’ells estudiants d’ESO.

La directora de Fira de Girona, Marta Plasencia, ha valorat molt positivament aquestes dades, que “confirmen que el saló està consolidat en l’àmbit de la secundària”. Respecte a l’obertura del saló a l’àmbit del batxillerat, Plasencia ha afirmat que s’ha fet un primer pas important en aquest sentit, però que “caldrà continuar treballant-hi en properes edicions per arribar encara a més estudiants”.
 
Sota el lema ‘Dissenya el teu futur’, el saló s’ha obert en aquesta edició no solament als estudiants de batxillerat, sinó també a pares i mares, professorat, treballadors o aturats. Com a novetat, i complementant l’àmbit de la formació, el saló ha estrenat nous espais i activitats dedicats a l’ocupació, l’emprenedoria i els recursos i ha comptat, per primera vegada, amb una àmplia representació de les universitat catalanes. A més, en aquesta 9a edició, ExpoJove ha tingut més expositors i ha augmentat en un 20% l’espai d’exposició per permetre una distribució per àrees temàtiques d’exposició i activitats.
 
Al llarg dels dos dies, els visitants han pogut gaudir de diverses activitats, moltes d’elles de caràcter participatiu. En l’àmbit de la formació, eix central del saló, s’han ofert xerrades sobre els camins d’accés a la universitat, les ofertes educatives dels centres, la formació professional, l’ensenyament d’idiomes, les arts plàstiques o els esports.

En l’àmbit de l’ocupació i l’emprenedoria se’ls ha informat sobre les claus per fer entrevistes de selecció de personal, les tendències actuals del mercat laboral, així com xerrades sobre els perfils emprenedors i el programa Catalunya Emprèn. El saló ha comptat també amb l’àrea de +recursos on els visitants han pogut participar en sessions de coaching a càrrec de Joana Frigolé i Marc de Jaime. ExpoJove ha proposat també l’Espai experiències on els visitants han pogut participar en taules rodones amb professionals en actiu i on s’ha parlat sobre els projectes start-ups per desenvolupar noves idees.
 
L’organització del saló ha anat a càrrec de Fira de Girona, l’Ajuntament de Girona, el Consell Comarcal del Gironès, els Departaments d’Ensenyament, d’Empresa i Ocupació i Joventut de la Generalitat, la Fundació Príncep de Girona i la Universitat de Girona.