ICV pregunta quines accions emprendrà el Govern per evitar l'excés d'immersions a les Medes

La Generalitat va sancionar diversos centres de submarinisme

El diputat d’ICV-EUiA al Parlament, Marc Vidal, ha presentat un seguit de preguntes, a respondre per escrit, sobre els expedients i les sancions a diverses empreses de submarinisme que desenvolupen la seva activitat en les zones protegides de les illes Medes. Aquestes preguntes pretenen conèixer la situació, el grau de reiteració –en cas d’existir- d’aquestes infraccions, i quines mesures i actuacions emprendrà el Govern per evitar que es repeteixin aquests fets.

El diputat ha recordat que el darrer govern tripartit, el departament de Medi Ambient i Habitatge va desenvolupar el sistema de gestió de les immersions i es va regular el nombre d’immersions d’acord a uns criteris de freqüentació i de conservació de la riquesa subaquàtica a les illes Medes, mitjançant unes boies i un nombre màxim d’immersions. “La compatibilitat de la conservació del patrimoni natural i de les activitats econòmiques, com són les immersions que es desenvolupen en aquest entorn, ha de ser més estricta. Si els agents que s’aprofiten de la situació reincideixen en aquest tipus d’infraccions caldrà que valorem si volem que aquestes empreses segueixin fent la seva activitat en aquest entorn tan fràgil”, ha afegit Vidal.

El regidor d'UPM de Torroella de Montgrí, Lluís Coll, ha afegit que “malgrat que no coneixem a hores d'ara quines són les empreses expedientades per la Generalitat, aquesta notícia ens ha sorprès. Considerem un fet molt greu que esperem que s'aclareixi ben aviat, tant per saber qui no ha complert com per deixar fora de cap dubte la resta de les empreses d’immersió que sí compleixen de forma estricta amb les seves obligacions. Demanem tota la claredat i la màxima transparència en tot aquest assumpte perquè tothom sàpiga el que ha passat i, si ha passat, qui i durant quant de temps"