Una vintena de figuerenques inscriuen el seu cos al Registre de la Propietat

D'aquesta manera protesten contra de la reforma de la llei de l'avortament

Una vintena de membres del Grup de Dones de l'Alt Empordà 'Glòria Compte' s'han acostat aquest dimecres fins el Registre de la Propietat de Figueres, a la plaça Josep Pla, per inscriure els seus cossos al registre.

L'acció reivindicativa vol denunciar que l'avantprojecte de llei que impulsa el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón "és un atac directe a la llibertat de les dones" perquè, en cas que tiri endavant, "les deixaria en una situació d'indefensió".

A més, Carme Bosch, presidenta de l'associació, ha denunciat que si s'aplica la llei, l'estat espanyol serà el que comptarà "amb la llei més regressiva d'Europa" en aquesta matèria. El col·lectiu preveu iniciar una recollida de signatures.

La iniciativa d'aquest dimecres a Figueres s'emmarca en els actes de protesta duts a terme a diversos punts de l'Estat per protestar contra la reforma de la llei de l'avortament impulsada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón.

Un cop a l'oficina del Registre de la Propietat, les dones han redactat una sol·licitud reclamant el registre del seu cos. Els treballadors, que han facilitat el paper per poder emplenar-les, han encunyat les diferents sol·licituds, però han explicat a les participants de la protesta que tot i que les han rebut i acceptat, el registre està destinat a "registrar béns immobles, no persones".

Segons ha explicat Carme Bosch, presidenta del grup de dones de l'Alt Empordà 'Glòria Compte', l'acte d'avui ha de servir per dir "prou" a tots aquells que volen decidir per les dones. En aquest sentit, ha afegit que la llei que impulsa el PP és "un atac directe a la llibertat de les dones" perquè autoritza a tercers a decidir per elles.

Bosch ha recordat que "avortar no és una festa" i que és un pas que deixa "ferides obertes" en les dones que el tiren endavant. Amb tot, també ha assegurat que les interrupcions de l'embaràs es deuen en molts casos a una manca d'informació de les dones, i que cal fer els esforços necessaris per pal·liar aquesta mancança.

Per últim, Bosch ha dit que l'acte d'avui és un més dels que ja han impulsat per fer sentir la seva veu, i que no en descarten d'altres com ara una recollida de signatures per reclamar la retirada de l'avantprojecte de llei.