La Jonquera homenatja els cossos policials

Albert Ballesa destaca que s'han reduit el nombre de robatoris a camions

La Jonquera ha celebrat aquest dimecres la quarta Diada de la Policia Local, i ho ha fet amb la "satisfacció" per la feina feta i la "incertesa" davant els reptes que plantegen "els mals d'un municipi fronterer".

Durant la jornada, que ha servit per condecorar membres dels diferents cossos policials que actuen al municipi, la seva alcaldessa, Sònia Martínez, n'ha destacat l'"excel·lent" cooperació que ha servit per fer de la Jonquera "un municipi més segur".

El director territorial d'Interior a Girona, Albert Ballesta, ha destacat que durant el 2013 es van reduir els robatoris a camions, es van fer importants cops contra la pirateria i es va actuar de forma efectiva contra la prostitució.

Durant la celebració de la Diada de la Policia Local s'han condecorat membres tant del cos policial propi del municipi de la Jonquera, a l'Alt Empordà, com de la resta de forces que actuen al municipi. En total s'han entregat 6 felicitacions col·lectives i 15 individuals, de les quals, 3 s'han fet de forma privada a persones que han col·laborat discretament amb la Policia Local de la Jonquera.

Durant els parlaments, l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, ha destacat que, contràriament al que molta gent pensa, el fet de comptar amb tots els cossos policials que actuen al municipi "no genera problemes" i sí que "fa més fàcil el dia a dia" dels seus ciutadans. En aquest sentit, Martínez ha destacat que "tot i no tenir la normativa que voldríem" per combatre tots els "mals d'un municipi fronterer" com la Jonquera, la coordinació i la bona entesa entre tots ells ha fet de la Jonquera "un municipi més segur".

El director territorial d'Interior a Girona, Albert Ballesta, ha assegurat que de l'any 2013 se'n pot fer "una valoració en positiu". Així, ha recordat, a tall d'exemple, que en tres anys s'ha passat de 800 robatoris a camions a poc més de 120, en el que era un dels grans problemes de seguretat de la població. Ballesta també ha destacat la feina feta contra la venda de productes falsificats i contra la prostitució a la via pública. Sobre aquesta darrera problemàtica, Ballesta ha assegurat que l'ordenança tipus que aplicaran tots els consistoris de l'Alt Empordà és "una eina més" per lluitar contra la prostitució a la via pública. Amb tot, Ballesta ha puntualitzat que tot i suposar "un pas endavant" calen "normatives més contundents" per eradicar la problemàtica.

Una de les persones condecorades durant la jornada ha estat la caporal en cap de la Policia Local de la Jonquera, Lluïsa Santos, que en la seva intervenció ha assegurat que el 2013 va ser un "any llarg i difícil" especialment per la manca de recursos humans. Santos, que ha agraït la cooperació de la resta de cossos policials perquè "dona tranquil·litat" a l'hora de realitzar la seva tasca, ha destacat especialment el bon grau de sintonia amb els Mossos d'Esquadra, destacant l'èxit de les patrulles mixtes.

Santos, que fa 25 anys que forma part de la Policia Local de la Jonquera, també ha tingut paraules d'autocrítica pel cos que dirigeix. Així, ha assegurat que les noves generacions "han perdut la motivació per la feina", i que molts agents "culpen els altres de la seva apatia". És per això, que, tot i les dificultats, els ha demanat "fer més pinya que mai" per fer de la Jonquera un lloc més segur.