Girona celebrarà durant un any el 75è aniversari dels Manaies

S'han programat més d’una vintena d’activitats i dues sortides especials del maniple

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el president de la Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona, Narcís Reixach, han presentat aquest matí la programació d’actes previstos per als propers mesos per commemorar el 75è aniversari dels Manaies de Girona. En total s’han programat una vintena d’activitats que s’inauguraran oficialment aquest divendres amb un acte institucional a l’Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat de Catalunya. Aquest matí s’ha descobert també la pancarta que presidirà l’església de Sant Lluc, seu de la Confraria, durant l’any d’aniversari.

“La Girona manaia prendrà protagonisme a la ciutat” fins a l’abril del 2015, tal com ha ressaltat l’alcalde Carles Puigdemont. Una de les activitats més destacades que tindran lloc durant aquest període seran les dues desfilades excepcionals del maniple de Manaies: la primera, el proper dissabte 5 d’abril, “per anunciar l’inici dels actes d’aniversari”, i la segona, el 29 de març del 2015, diumenge de Rams. En aquesta segona sortida es convidaran totes les formacions de manaies, armats i estaferms de la demarcació de Girona “per desfilar d’una manera innovadora i junts en una sola formació”, ha explicat Narcís Reixach.

Durant la presentació, l’alcalde de Girona ha volgut expressar l’agraïment als Manaies “per mantenir una tradició molt present en la vida dels gironins” i per elaborar un programa d’actes “que ajudarà a reforçar el senyal d’identitat, clarament integrador, que representen els Manaies per la ciutat”. Reixach, per la seva banda, ha agraït també “l’entusiasme” que els “gironins de peu” transmeten als Manaies “i que és la força que ens fa sortir cada any”.

Un concurs escolar de pòsters de Setmana Santa, visites escolars al castrum dels Manaies, un concurs de fotografia i un d’Instagram, el lliurament dels nous cirials a la secció de vestes, una exposició sobre els 75 anys de la Confraria, visites guiades per la Girona romana, la presentació d’un llibre commemoratiu del 75è aniversari, un cicle de conferències sobre Setmana Santa o un acte d’homenatge als diferents pendonistes de la Confraria o l’acte d’oferiment a la ciutat d’unes escultura urbana, obra de Domènec Fita, són algunes de les activitats rellevants que es portaran a terme durant els propers mesos.