La CUP reclama que es retiri l’estand de l’exèrcit espanyol a l’Expojove

La formació critica que es permeti promoció dels valors de l’exèrcit en l’educació dels joves gironins

La CUP de Girona ha denunciat avui la presència de les forces armades espanyoles a la fira Expojove 2014, destinada a la formació i orientació de joves gironins. En concret, l’exèrcit espanyol disposa de l’estand 109, des d’on s’anima els visitants de la fira a enrolar-se al cos militar o implicar-se en les activitats que du a terme.

La CUP ha mostrat la seva indignació pel fet que s’hagi autoritzat la instal·lació d’aquest estand, que segons considera “promou la militarització de l’educació dels joves gironins i va contra els valors de la pau i el diàleg que hauria de potenciar qualsevol administració que es pretengui democràtica”.

En aquest sentit, la formació ha reclamat als responsables de l’Expojove que es retiri de forma urgent l’estand de l’exèrcit, i ha criticat que s’hagi permès un any més la seva presència a la fira d’un estand “que promou els valors de l’exèrcit entre el jovent”.

En concret, la formació s’ha referit a l’Ajuntament de Girona, una de les institucions que organitza l’Expojove, de qui ha dit que “aquesta acció posa en dubte la seva autèntica voluntat de fomentar la cultura de la pau”. Així, la CUP ha lamentat la “hipocresia i incoherència” del part del consistori, que justament la setmana passada va organitzar la ‘Cantata per la Pau’ en motiu del Dia Escolar de la No Violència i la Pau.

La Fundació Príncep de Girona, entre els organitzadors de la fira

La CUP també ha denunciat que la Fundació Príncep de Girona s’hagi afegit com a institució organitzadora de l’Expojove. La formació ha qualificat aquesta decisió com “un pas més en l’intent de rentar la cara de la casa reial espanyola a les comarques gironines i vendre una imatge més amable de la monarquia espanyola”.

Així, la CUP ha criticat que tant la presència de la Fundació com de les forces armades cerquen l’”espanyolització” de l’Expojove, i ha lamentat que la resta d’institucions locals que participen en l’organització de la fira permetin aquesta dinàmica.