8 mesos de presó per a un comercial que es va quedar 12.000 euros dels clients

L'home s'enfrontava inicialment a 4 anys de presó

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un comercial d'una empresa de productes làctics amb seu a Palamós (Baix Empordà) acusat de quedar-se 12.000 euros de factures cobrades a clients de l'Alt Empordà. L'home, Juan Antonio Criado, va treballar a l'empresa durant dos anys.

S'enfrontava inicialment a una pena de 4 anys de presó per un delicte continuat d'apropiació indeguda agreujat per abús de confiança. Fiscalia, acusació particular i defensa han acordat retirar la circumstància agreujant i han pactat una pena de 8 mesos de presó. El processat s'ha compromès a retornar de mica en mica els diners que es va quedar. Criado no haurà de complir la pena de presó perquè no té antecedents penals.

L'acusat, Juan Antonio Criado, ha admès els fets i s'ha conformat amb una pena de 8 mesos de presó per un delicte continuat d'apropiació indeguda. El cas ha arribat a judici aquest dimarts a la secció quarta de l'Audiència de Girona. El processat ha reconegut que entre el març del 2008 i el febrer del 2010, quan treballava per a una empresa majorista dedicada a la venda de productes làctics, es va embutxacar diners que cobrava a alguns clients de l'Alt Empordà.


El processat s'encarregava de recollir les comandes dels clients d'aquesta comarca i, un cop passava el repartidor, cobrava les mercaderies. Aleshores, havia de passar comptes amb el comptable de l'empresa. Criado, però, no va complir amb l'acord en tots els casos. Segons ha reconegut, va cobrar a diversos clients les quantitats que contaven a albarans i factures, però es va apropiar dels diners. En total, amb aquest sistema es va quedar uns 12.000 euros.

L'acusat s'enfrontava inicialment a 4 anys de presó perquè li aplicaven l'agreujant d'abús de superioritat. Fiscalia, acusació particular i defensa han arribat a un acord i han retirat aquesta circumstància, fet que ha permès rebaixar considerablement la pena fins als 8 mesos de presó. Així, Criado evita entrar a presó perquè no té antecedents penals. El processat retornarà els diners de mica en mica, pagans 200 euros al mes fins a saldar definitivament el deute.