El Govern rebaixa el preu del lloguer de 1.505 pisos amb protecció oficial

La mesura beneficiarà 51 promocions d'habitatge públic situades en quinze municipis

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha comunicat la rebaixa del preu del lloguer de pisos amb protecció oficial a una quinzena de municipis. La mesura afectarà 1.505 habitatges de 51 promocions.

La rebaixa es començarà a aplicar a partir del mes d'abril i afecta tant als habitatges buits d'aquestes promocions com als que estan ja adjudicats. El Pla de Xoc que va aprovar el Govern per reduir el número de pisos buits del seu parc públic preveia diferents estratègies per aconseguir-ne l'ocupació. Una d'elles era que el preu del lloguer s'havia de situar, de mitjana, entre el 60 i el 70% del preu de mercat de cada municipi.

El Secretari d'Habitatge i Millora Urbana i president de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Carles Sala, ha fet arribar una carta als alcaldes dels municipis afectats en la qual els comunica la decisió de reajustar a la baixa el preu del lloguer en les promocions d'habitatges amb protecció oficial. Aquestes rebaixes arriben fins al 50%, segons el municipi, i pretenen fomentar l'ocupació dels habitatges buits administrats per l'Agència, uns 1.200.


El Pla de Xoc que va aprovar el Govern per reduir el número de pisos buits del seu parc públic preveia diferents estratègies per aconseguir-ne l'ocupació. Una d'elles era que el preu del lloguer s'havia de situar, de mitjana, entre el 60 i el 70% del preu de mercat de cada municipi.

En els darrers anys s'ha anat produint una baixada progressiva dels preus del mercat de lloguer i, per tant, calia revisar els dels parc públic per tal d'assegurar que es mantenen en la forquilla d'entre el 60 i el 70%.

Així, a Alguaire (Segrià) els preus baixaran un 38%; a Amposta un 23%; a Bellpuig (Urgell) un 31%; a Gavà (Baix Llobregat) un 21%; a Granollers un 26%; a la Pobla de Segur (Pallars Jussà) un 19%; a Lleida un 20%; a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) un 24%; a Palafrugell (Baix Empordà) un 21%; a Sant Carles de la Ràpita (Montsià) un 50%; a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) un 23%; a Sant Hilari Sacalm (Selva) un 26%; a Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental) un 41%; a Torelló (Osona) un 29%, i a Vic un 20%.