El TSJC declara vigent el conveni del transport de mercaderies per carretera de Girona

La sentència obliga la patronal Asetrans a respectar els acords pactats amb els sindicats

La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat la demanda interposada per la UGT de Catalunya i CCOO contra la patronal Asetrans i ha declarat vigent el Conveni Col·lectiu de Treball de Tracció Mecànica i Logística de la Província de Girona 2010-2011 fins que s'acabin els treballs de la comissió formada per ambdues parts per estudiar els efectes sobre el mateix conveni de "nous aspectes normatius".

Segons els sindicats la sentència, que es pot recórrer, obliga "les nombroses empreses que han modificat les condicions laborals dels seus treballadors" a "restablir tot el que han deixat d'abonar" i a "continuar aplicant les condicions marcades en el conveni col·lectiu". El conveni objecte de litigi emparava originàriament més de 5.000 treballadors i treballadores.

Segons els sindicats, a partir del 8 de juliol del 2013 la patronal el va considerar acabat, com a conseqüència de la reforma laboral del PP, fet que van provocar que les relacions entre empresaris i treballadors del sector passessin a ser regides pel segon Acord General de Mercaderies, que, indiquen els representants sindicals, "redueix de manera substancial les seves condicions laborals, socials i salarials".

És per això que amb aquesta sentència -contra la qual es pot presentar recurs de cassació- els sindicats creuen que les "nombroses" empreses que han modificat les condicions laborals dels seus treballadors "hauran de restablir tot el que han deixat d'abonar" i hauran de continuar aplicant les condicions marcades en el conveni col·lectiu.

Des dels sindicats també es recorda que el gener passat el TSJC ja va declarar vigent el Conveni Col·lectiu del sector de transport de mercaderies per carretera i logística de la província de Barcelona 2007-2010.