ICV de les comarques gironines prepara el procés de primàries

El desenvoluparà als municipis on hi pugui haver relleu de candidats

Davant d'una cinquantena de militants i simpatitzants que es van reunir ahir a l'Espai Marfà de Girona, l'actual diputat al Parlament, Marc Vidal, ha presentat els informes de la comissió executiva, amb el balanç de la feina d'aquests gairebé dos anys des que va assumir la presidència, i ha repassat els reptes i objectius de l'organització per a les properes eleccions municipals, amb especial atenció a la participació activa de la militància i l'encaix ideològic de l'esquerra alternativa davant del procés del dret a decidir.

Amb la voluntat de constituir una alternativa d'esquerres, immediatament després de la campanya electoral de les eleccions europees, des d'ICV es convocaran primàries en aquells municipis on pugui haver-hi relleu de candidats. Vidal ha confirmat que "després de les eleccions europees començarem els processos de primàries a tots els municipis i hem de ser capaços d'activar les agrupacions per presentar llistes on tenim presència, i estar oberts a tots els processos de confluència de les esquerres per tenir més força i lluitar per la justícia social que ens ha retallat progressivament les imposicions de la Troika ".

L'ecosocialista ha recordat també que tot i que no estan establerts els pactes de coalició amb EUiA per a l'elaboració de les llistes electorals de cara a les municipals, "hem d'estar preparats per adaptar-nos a tots els processos que afavoreixin la presència i participació d'Iniciativa en les millors condicions i a tot arreu on estem en situació de presentar una llista, essent prioritaris els acords amb EUiA".

Els canvis en l'organització responen al relleu iniciat el mes de juny de l'any 2012, en què Marc Vidal va assumir la presidència d'ICV a les comarques de Girona i, alhora, a la responsabilitat de fer el relleu dels òrgans de direcció i els territorials. El més destacat dels canvis a l'estructura executiva ha estat la designació d'Olga Avellaneda com a coordinadora territorial del Gironès, en substitució d'Enric Pardo, i la incorporació de Jèssica Terrón a la comissió executiva. Terrón és coordinadora de les Joventuts d'Esquerra Verda a les comarques gironines i assumeix les responsabilitats de l'àmbit de joventut dins del partit, substituint, Joan Luengo, que des d'ara coordinarà els àmbits de Territori i Sostenibilitat.

Així mateix, i en línia amb la reorganització a nivell nacional d'una coordinació compartida, Vidal ha confirmat que el procés ja s'ha iniciat a les agrupacions municipals i comarcals i, quan aquest finalitzi, coincidint amb el mandat de la presidència de comarques gironines, es procedirà a l'elecció de les persones que s'encarregaran de la coordinació, i que actualment recau en el president, Marc Vidal, i el coordinador, Lluís Medir.
Per cloure l'assemblea, Núria Buenaventura, en representació de l'executiva nacional d'Iniciativa, ha reforçat el paper de les agrupacions locals "en la construcció d'una societat més justa. Tenim les eines, el coneixement i l'experiència necessaris per participar del lideratge de les lluites socials, un lideratge que hem de traslladar a la política i ser capaços de retornar-lo a la societat perquè aquesta sigui més justa i igualitària".