Inauguren 18 senyals de cobertura del 112 al Parc Volcànic de la Garrotxa

D'aquesta manera els 24 itineraris disponibles es poden trobar senyals de cobertura del servei d'emergències

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha inaugurat aquest dissabte 18 punts de senyalització de cobertura del 112 al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa que indiquen llocs des dels quals es pot contactar amb el servei d'emergències. En algunes zones del parc no hi ha cobertura però amb aquesta inauguració es garanteix que en tots els 24 itineraris disponibles es poden trobar senyals de cobertura del 112.

Aquests senyals instal·lats inclouen un número mitjançant el qual els membres del cos d'emergències sabran directament on es troba sense necessitat d'indicar-ho. En els darrers anys s'ha registrat un increment de visitants que anualment ja són més de 600.000. Amb aquesta nova implementació es pretén, d'una banda, conscienciar a la majoria dels visitants que existeixen zones sense cobertura on no es pot trucar al telèfon d'emergències i, par altra banda, donar una referència de punts amb cobertura als indrets més visitats.

Els senyals inclouen els elements d'identificació del Parc Natural i del CAT112. A més, tenen un número unívoc per tal que els ciutadans que necessitin contactar amb amb emergències no hagin d'indicar la seva posició sinó que només indicant la matrícula que figura en el pal de senyalització, els cossos d'emergència ja sabran on es troben.

En concret, els nous punts senyalitzats són: l'àrea recreativa de Xenacs, La Clot, l'aparcament del cementiri d'Olot, el Coll de Bas (Carril Bici), el camí Vell de Lloc Alou, el santuari de la Salut, l'estació vella de Sant Feliu de Pallerols, Sant Joan de les Fonts, l'àrea de Can Serra, Sant Iscle Colltort, el Parc Nou, Fontpobra, el centre d'informació de Can Passavent, l'aparcament de la pujada al Volcà de Santa Margarita, el camí les Fages, a Castellfollit (inici de la carretera d'Oixa la carretera de Santa Pau a Mieres i, finalment, a l'aparcament de Santa Pau.

A Catalunya hi ha un total de 40 punts de senyalització de cobertura del 112 ubicats a la Muntanya de Montserrat i al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa que té 15.309 hectàrees repartides entre onze municipis i que anualment rep més de 600.000 visites. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha agraït la col·laboració de les diferents administracions que han fet possible posar en marxa aquest servei que "dóna un plus de qualitat i seguretat al parc". En aquest sentit, el conseller ha destacat la voluntat del Departament d'Interior de seguir implementant aquest sistema a altres zones turístiques del país amb problemes de cobertura. "Aquest parc no és el primer, ho va ser Montserrat, i no serà l'últim", ha conclòs.