Inaugurada la primera piscina mancomunada de Catalunya a Calonge

En faran ús els veïns de Palamós, Vall-Llobrega i Calonge

Aquest migida els alcaldes dels tres municipis de la mancomunitat de Palamós, Calonge i Vall-llobrega, juntament amb el president de la Diputació de Girona i el representant territorial a Girona de la secretaria general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya han inaugurat la primera piscina mancomunada de Catalunya. L'acte ha tingut lloc a les dotze del migdia i les autoritats han descobert una placa commemorativa i han visitat les instal·lacions acompanyats de l'equip tècnic de la piscina i de representants de les entitats i associacions dels tres municipis.
 
Durant els parlaments d'inauguració l'alcaldessa de Palamós, M. Teresa Ferrés ha explicat que "es tracta d'un equipament funcional, modern, amb projecció de futur i que dóna servei a 30.000 persones". L'alcalde de Vall-llobrega ha assenyalat que "ha estat un projecte molt laboriós que ha suposat un gran esforç de gestió".

Per la seva part el representant territorial a Girona de la secretaria general de l'Esport de la Generalitat, Josep Pujols, ha afirmat que la mancomuntat i els ajuntaments que la integren "han estat pioners en unir esforços i en optimitzar els recursos amb un objectiu comú". En el mateix sentit el president de la Dipuntació de Girona, Joan Giraut ha explicat que "aquest projecte que ara és una realitat ha estat un exemple de la unió d'esforços per donar un bon servei als ciutadans.". Finalment, l'alcalde de Calonge, Jordi Soler, ha remarcat que "tot i que ha estat un procés llarg, el més important és que avui tenim una gran instal·lació llargament reivindicada pels veïns, i la suma dels tres municipis ha estat clau per aconseguir-ho".
 
La nova piscina mancomunada es va obrir al públic el passat mes de febrer i durant aquestes setmanes s’ha completat la instal·lació de l’equipament tècnic per a la realització d’exercicis físics en les sales de gimnàstica i de musculació. En l’actualitat aquest modern complex esportiu que dóna servei a una població global d’uns 30.000 habitants, ja compta amb més de 1300 abonats dels tres municipis. La primera piscina coberta mancomunada de Catalunya esdevé una instal·lació esportiva de 4.222 metres quadrats que inclou una piscina de 25 x 12 m i sis carrers, la piscina auxiliar per wellness, saunes, hidromassatge, així com sales de gimnàstica, de musculació, tres pistes de pàdel, bar i restaurant.
 
Primera piscina mancomunada de Catalunya

Aquesta piscina esdevé la primera a Catalunya que s’ha impulsat de manera mancomunada i que ha permès que tres municipis amb consistoris de diferent color polític hagin treballat de manera conjunta per tal d’aconseguir fer realitat un projecte ambiciós que ha de donar servei a una població global d’uns 30.000 habitants.
 
Complex esportiu de més de 4.000 m2

Aquest complex esportiu es troba situat a la zona del Balitrà Est, dins del terme de Calonge, i a tocar del municipi de Palamós que hi té accés des de l’avinguda de Catalunya.
 
Es tracta d’una instal·lació de 4.222 metres quadrats que inclou una piscina de 25 x 12 m i sis carrers, la piscina auxiliar per wellness, saunes, hidromassatge, així com sales de gimnàstica, de musculació, bar i restaurant i zona de serveis.
 
La piscina coberta s’ha construït en un edifici, de planta soterrada, planta baixa i primer pis, minimitzant l’impacte visual, adaptant-se al terreny en pendent, així com amb una orientació cap al sud amb una presència important dels elements de vidre per aprofitar al màxim la llum natural.
 
Amb la construcció de l’equipament també s’ha urbanitzat la part exterior, amb una superfície de 3.755 metres quadrats on s’inclou, tres pistes de pàdel, un ampli aparcament, les zones verdes i els accessos.
 
Finançament del projecte i gestió

El cost del projecte de construcció de la piscina coberta mancomunada ha estat de 4.490.000 € i el seu termini de construcció de 14 mesos que van finalitzar el passat mes de gener.
 
El pressupost de construcció del complex esportiu compta amb les aportacions econòmiques de la Diputació de Girona amb 604.338 €; així com de la subvenció aprovada del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya per un import de 797.600 €, que, en aquest darrer cas i per problemes de liquiditat de l’administració catalana, han avançat a parts iguals (400 mil euros) els ajuntaments de Palamós i Calonge, i que la Generalitat retornarà als dos municipis en dotze anualitats, amb els corresponents interessos de demora. La resta del cost del projecte l’aporta l’empresa concessionària de l’equipament.
 
El contracte de construcció i gestió de la piscina coberta mancomunada (concessió d’obra pública a 35 anys) va ser adjudicada a la societat mercantil formada per les empreses: Construccions Caler S.A i Aglomerats Girona S.A; la gestora d’equipaments esportius, Ingest Inversions y Gestión de Centros Fitness S.L.; i l’empresa subministradora de materials esportius, Integral Action Local S.L. Per a realitzar el projecte mancomunat aquestes empreses es van constituir en la societat limitada Esport i Salut Gavarres, que és qui en gestiona la seva activitat.