Figueres triplica el nombre de visitants provinents del Japó

També s'han doblat les consultes a les oficines de Turisme de nord-americans i russos

Les oficines de Turisme de Figueres van rebre durant el 2013 un total de 133.908 consultes, una xifra que suposa un increment del 23,7%% respecte al 2012. D’entre les nacionalitats de les persones que s’hi han adreçat destaca que s’han doblat les consultes realitzades per ciutadans nord-americans i russos i s’han triplicat les que van fer persones provinents del Japó.

A nivell global les consultes realitzades per ciutadans francesos continuen sent les més nombroses i el 2013 es van enfilar fins a les 38.311 tot i que, percentualment, han patit un descens del 5% respecte a l’any anterior. Darrere aquest col·lectiu es situen els ciutadans russos amb 12.111 consultes, una xifra que ja suposa un 9,04% del total.

D’altres peticions que han augmentat notablement durant el darrer any són les que realitzen ciutadans dels Estats Units que han passat de 2.798 a 5.229 o les de ciutadans provinents del Japó que gairebé s’han multiplicat per tres, passant de 704 a 2.052.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Figueres, Manel Toro, analitza les dades partint de la base que “el turisme és la primera indústria de l'Empordà i en aquest sector som una potència. Tenim tot el que cal per atraure visitants amb elements com la gastronomia, l’enologia,  el paisatge i el patrimoni”.

Pel que a les noves tendències dels turistes que s’apropen fins a la capital altempordanesa, Toro destaca que “som una destinació de present i futur. La prova la tenim en que respecte el 2012, al 2013 hem doblat les visites de ciutadans de Rússia i Estats Units i hem triplicat les de Japó”. El primer tinent d’alcalde demana un treball d’equip i de coordinació entre tots els agents implicats per tal d’aprofitar i optimitzar les potencialitats del sector .

Diverses Oficines de Turisme

Les dades que l’àrea de Turisme recull fan referència a les que s’aconsegueixen des de les oficines que estan obertes tot l’any i que estan situades a la plaça del Sol i a l’estació del tren convencional, i a les que s’obren durant l’estiu i que es localitzen al costat del Teatre Museu Dalí i a l’estació del tren d’alta velocitat Figueres-Vilafant.

Durant el 2013 les visites guiades que s’organitzen cada estiu des de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres van comptar amb la participació de 12.388 persones.