Alerta per tempestes fortes amb calabruix i neu per sobre de 800 metres

El canvi de temps es registrarà a partir de la tarda

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté per aquest dimarts i fins dimecres al matí els avisos de risc per fortes tempestes i ratxes de vent que poden superar els 90 km/h. Segons l'SMC, el pas d'una pertorbació durant les properes hores portarà ruixats dispersos a molts sectors del país.

A partir de migdia, els xàfecs poden ser forts i acompanyats de calamarsa o pedra especialment en punts de muntanya i al nord-est del país (comarques de Girona i prelitoral de Barcelona). La cota de neu voltarà els 1.300 metres però durant la matinada pot baixar fins a 700 o 800 metres. El vent de mestral continuarà bufant intens al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre amb tendència a disminuir a la nit.

Ratxa de mestral de 134 km/h al Perelló


De fet, segons han informat els Bombers de la Generalitat, entre les 7 del matí i les 12 hores del migdia s'han rebut un total de 16 avisos relacionats amb problemes pel vent a les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre, la majoria per retirar elements inestables o branques caigudes. Al Perelló (el Baix Ebre) s'ha mesurat una ratxa de 134,6 km/h, la més forta des dels 146,9 km/h del 24 de gener del 2009.

Nevada forta al Pirineu per sobre de 1.400 metres

Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà cobert amb precipitacions febles. La cota de neu aquest dimarts en aquest sector voltarà els 1.000 metres durant el dimarts, tot i que pujarà fins els 1.200 metres al centre de la dia, i es possible que s'acumulin uns 20 centímetres de neu per sobre dels 1.400 metres.

Durant la propera matinada la cota de neu baixarà i s'espera al llarg de dimecres nevi feblement a qualsevol cota, i que es puguin acumular més de 5 centímetres de neu per sobre dels 600 metres.