Demà entra en servei la connexió directa de tren entre Figueres, Girona, Blanes i Mataró

La nova línia tindrà setze freqüències diàries

Les rodalies de Girona entraran en servei demà dilluns amb connexions directes entre Figueres, Blanes i el Maresme. La nova línia, batejada com a RG1, tindrà setze freqüències diàries i suposarà dues importants millores. Per una banda, doblarà el número de trens que s'aturen actualment a les estacions més orfes (com Camallera, Celrà o Riudellots) i, per l'altra, permetrà anar des de l'Alt Empordà fins al Maresme sense necessitat de fer transbord a Maçanet/Massanes.

Suposarà una inversió de 3 MEUR anuals que pagarà íntegrament el Govern. El primer tren de la RG1 direcció nord és el que passarà per Mataró a les 7.04h i en direcció contrària, el que sortirà de Figueres a les 5.59h.

Els nous trens, sumats als que actualment ja disposen els municipis gironins, permetran disposar de freqüències de pas d'entre 30 minuts i una hora, segons l'estació i la franja horària. Així mateix, la connexió directa de Mataró i Blanes amb Girona i Figueres, fins ara inexistent, es cobreix amb una freqüència d'un tren cada dues hores. Sumant tots els serveis de tren, a partir de demà, a les estacions de Riudellots, Fornells de la Selva, Celrà, Bordils-Juià, Sant Jordi Desvalls, Camallera, Sant Miquel de Fluvià i Vilamalla hi haurà 32 expedicions diàries. Això suposa un increment del servei del 100% respecte l'oferta actual que és de 16 trens.


Els horaris dels nous serveis s'han dissenyat per complementar l'oferta actual i per oferir la possibilitat d'arribada a Girona i Figueres en unes hores adequades per atendre, principalment, les necessitats de mobilitat per motius de feina o d'estudis.

Integració tarifària, durant el segon semestre

Com a complement a la millora dels serveis ferroviaris es durà a terme la integració al sistema tarifari de l'ATM de Girona, de manera progressiva i durant el segon semestre de 2014. En una primera fase es farà en els municipis que formen part de l'àmbit de l'ATM de Girona. I de cara a una segona fase s'incorporaran els que ara no hi estan inclosos. Així mateix, els usuaris dels serveis AVE a les estacions de Girona i Figueres disposaran de la possibilitat de fer ús de l'anomenat 'Combinat rodalies', que amb el bitllet del tren AVE permet obtenir el bitllet per a la utilització dels nous serveis ferroviaris de rodalia de Girona.