Alerta per tempestes fortes i nevades que poden baixar fins als 700 metres

Les onades poden arribar als 2,5 metres a la Costa Brava

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís de situació meteorològica de risc per fortes tempestes durant les tardes d'aquest cap de setmana a dotze comarques de l'est de Catalunya (Osona, Ripollès, Alt Empordà, Baix Empordà, Selva, Gironès, Pla de l'Estany, Garrotxa, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Maresme i Barcelonès).

Segons l'SMC, els xàfecs podran deixar més de 20 litres en 30 minuts i anar acompanyats localment de calamarsa. Paral·lelament, amb l'acusat descens de les temperatures la cota de neu pot baixar fins als 700 metres arreu del país. Al Pirineu Occidental (Val d'Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà) es podran acumular més de 10 centímetres per sobre dels 900 metres.

També hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per onades de més de 2,5 metres -maregassa- a la Costa Brava, especialment en el tram entre el Cap de Creus i el Cap de Begur, i de ratxes de vent superiors als 90 km/h en diverses comarques del Pirineu, Prepirineu, Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. La direcció predominant del vent serà de nord-oest (mestral) i les ratxes màximes s'assoliran en cotes elevades.