Desmantellada una plantació de marihuana en una casa del Culubret de Figueres

En una de les habitacions hi havia fins a 198 plantes

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una plantació de marihuana en una casa del barri del Culubret de Figueres. Hi havia fins a 198 plantes d'uns 50 centímetres d'alçada i el valor de la droga al mercat negre ascendia fins als 2.660 euros. L'inquilí de l'habitatge és un vell conegut de la policia, perquè ja acumula antecedents per robatoris.

Una patrulla va descobrir la plantació mentre feia ronda pel barri. Quan passaven pel carrer Santiago Rusiñol, van sentir una forta olor que sortia de la casa. Després d'entrar-hi van trobar les 198 plantes de marihuana en una habitació. Per afavorir el creixement dels cabdells, el responsable -a qui van detenir- havia instal·lat transformadors i làmpades. La descoberta de la plantació de marihuana es va fer aquest dimarts al migdia. Una patrulla dels Mossos d'Esquadra de Figueres estava fent ronda pel barri del Culubret i van sentir una olor penetrant a marihuana que sortia d'un habitatge. La casa es troba situada al carrer Santiago Rusiñol.

Quan la patrulla va trucar a la porta, els va obrir un home de 40 anys. Els agents li van demanar explicacions i ell els va contestar amb evasives. Tot i això, després, va admetre que cultivava algunes plantes i els va deixar entrar a l'habitatge.

Els mossos van començar a repassar les estances i, en una de les tres habitacions que hi ha a la casa, van trobar-hi una autèntica plantació de marihuana. En total, hi havia fins a 198 plantes d'un mig metre d'alçada. Per afavorir-ne el creixement, l'inquilí havia repartit vuit transformadors i vuit focus amb bombetes arreu de la cambra.

Els agents van desmuntar la instal·lació, van comissar les plantes i van fer fotografies de tota la plantació. El valor de tota la marihuana cultivada al mercat negre es podria enfilar fins als 2.660 euros.

Davant les evidències, la patrulla va detenir l'home de 40 anys per un delicte contra la salut pública. Posteriorment, la detenció va deixar-se sense efecte en espera que el jutjat encarregat d'instruir el cas el citi a declarar. L'inquilí de la casa és, però, un vell conegut de la policia perquè ja té antecedents. De fet, al seu historial hi consten quatre detencions per robatoris amb força.

Una zona prolífica

El degoteig de plantacions de marihuana que es troben a l'Alt Empordà és constant. De fet, només durant l'any passat es van arribar a localitzar més d'11.000 plantes, amb un pes d'unes dues tones. I la conseqüència de tot plegat és que la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Figueres ja no dóna l'abast per emmagatzemar tot el material que es comissa a la zona.

Tot i que la majoria de la marihuana es pot destruir -només cal conservar-ne una petita mostra- no passa el mateix amb tota la instal·lació que l'acompanya. La legislació mana que, fins que no se celebri el judici, s'han de conservar tots els aparells (ventiladors, aires condicionats, focus de llum, làmpades, termòstats, instal·lacions i tubs d'aire, entre d'altres). Això ha comportat que la comissaria de Figueres tingui tots els magatzems a vessar i que, fins i tot, hagi hagut d'habilitar part de l'aparcament per guardar-hi tot el material comissat.