Mira per l'espiell i descobreix els lladres abans d'entrar

Els Mossos d'Esquadra de Girona van detenir els nois, entre els quals hi ha un menor d'edat, uns carrers més enllà

Mirar per l'espiell de la porta ha permès a un veí de Girona evitar que li entressin a robar. L'home, que viu en un pis de l'avinguda Lluís Pericot, va sentir que algú remenava el pany i, quan va mirar estranyat, va descobrir cinc joves que intentaven forçar-li la porta. El propietari va començar a escridassar-los i els nois van fugir corrents. Els Mossos d'Esquadra els van enxampar uns carrers més enllà. Tota la colla va quedar detinguda per una temptativa de robatori. Al seu damunt, els agents els hi van trobar tornavisos, claus angleses i imants. Un dels membres del grup també duia un embellidor de porta al damunt, cosa que demostrava que el pis de Lluís Pericot no era l'únic on provaven d'entrar.

La temptativa de robatori va tenir lloc aquest dilluns passat pels voltants de les quatre de la tarda. Els cinc joves, entre els quals hi ha un menor d'edat, van provar d'entrar en un pis de l'avinguda Lluís Pericot. La colla es pensava que no hi havia ningú a dins, però la seva intuïció els hi va fallar de ple. El propietari es trobava a dins l'habitatge i va sentir com algú remenava el pany des del passadís.

Estranyat, l'home va mirar per l'espiell i va descobrir el grup intentant entrar a casa seva. El propietari els va començar a escridassar des de l'altra banda de la porta i els joves van fugir corrents. L'home, però, havia pogut veure'ls clarament i ràpidament va trucar a la policia, a qui va facilitar una descripció acurada dels lladres.

Els Mossos d'Esquadra van poder-los enxampar a tots poca estona després uns carrers més enllà. El grup estava format per tres nois i dues noies. Una d'elles és menor d'edat i la resta tenen edats compreses entre els 18 i els 27 anys. Són veïns de Celrà, Palafrugell, Girona ciutat i Salt. Els agents els van identificar i escorcollar un per un. Al seu damunt, els nois portaven tres tornavisos de grans dimensions, dues claus angleses i quatre imants. Eines que feien servir per intentar forçar els panys. I de fet, no era la primera vegada que ho provaven, perquè els mossos també els hi van trobar un embellidor de porta a sobre.

Els agents els van detenir a tots per una temptativa de robatori amb força. Després de passar a disposició judicial, tots els integrants de la colla han quedat en llibertat amb càrrecs.