La Diputació i la Generalitat destinaran enguany 480.000 euros als museus gironins

Suposa un increment del 6,95% respecte l'any passat

La Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya destinaran, aquest any, 480.000 euros a fomentar els projectes culturals als museus de les comarques gironines, una xifra que suposa un augment del 6,95 % respecte de l’any passat, en què la dotació va ser de 448.800 euros. Aquesta aportació és fruit d’un conveni que la Diputació i la Generalitat van signar el 2009 amb l’objectiu de promoure el patrimoni arquitectònic i museístic gironí i de donar suport a la Xarxa de Museus Locals de Catalunya-Girona.

Dels 480.000 euros, 420.000 (les bases reguladores dels quals van ser aprovades en el Ple de dimarts) seran directament per als museus i 60.000 seran per a projectes cooperació intermuseístics.

Amb aquesta acció, la Diputació de Girona reforça la seva política de suport als ajuntaments i a la cultura i consolida la Xarxa de Museus Locals de Catalunya-Girona.

La Xarxa, en la qual hi ha registrats vint-i-tres museus de les comarques gironines, esdevé un espai d’intercanvi d’experiències i d’unificació dels esforços pel que fa a la promoció i a la difusió cultural d’aquests equipaments.

En diverses reunions, dutes a terme al llarg de l’any, la Diputació, la Generalitat i els museus han consensuat les accions realitzades durant l’any, les quans tenen un objectiu comú: incrementar el coneixement, la difusió i la protecció del patrimoni cultural.