Els alcaldes de la C-17 es reuniran amb Vila per reclamar més seguretat

Demanen el desdoblament de la carretera i la línia de rodalies R3

Els alcaldes del corredor de la C-17 han insistit en la necessitat d'unes inversions que permetin millorar la seguretat i la connectivitat d'un eix que consideren cabdal per al desenvolupament i progrés econòmic del territori. La reunió del proper 10 d'abril amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, posarà sobre la taula dues obres que consideren prioritàries: el tram pendent de desdoblar de la carretera a Ripoll, que ha de connectar amb l'N-260, i molt especialment els trams pendents de desdoblar de la línia de rodalies R3, entre Montcada i Ripoll, i les millores entre Ripoll i Puigcerdà.

Segons ha explicat l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, els responsables de les comissions que es van crear el mes de gener (infraestructures, indústria, turisme i formació professional) han anat a la reunió amb els deures fets. Els alcaldes han proposat idees que es discutiran i reflexionaran per àrees tècniques durant tota la jornada.

A banda de les preocupacions històriques sobre les infraestructures del territori, també s'ha posat sobre la taula en matèria d'educació que cal posar en valor la universitat i les experiències de formació professional. Mayoral ha assenyala que en el camp del turisme, "hi ha un potencial extraordinari a les nostres ciutats pel que fa a comerç i el patrimoni, i cal generar una bona oferta turística i donar-la a conèixer".

En l'apartat d'indústria, volen ser capaços de generar "business friendly" per esdevenir un pol d'atracció per a la nova indústria i poder generar llocs de treball. Entre les propostes, la d'estendre per tots els municipis de la C-17 algunes de les "bones pràctiques" que desenvolupen algunes empreses i poder-les posar en comú amb d'altres perquè també ho puguin aplicar.

La trobada, que s'ha fet a la Universitat de Vic, és la tercera que organitzen després que el 27 de novembre de l'any passat signessin a Granollers l'anomenada 'Declaració de la C-17' per promoure, defensar i enfortir l'activitat econòmica al voltant d'aquesta via. La segona es va celebrar el gener a Ripoll. La propera trobada està prevista després de l'estiu a Puigcerdà.

L'objectiu final dels alcaldes és fer de la C-17 un espai de motor i de solució per a la sortida de la crisi econòmica. El grup es vol ampliar i proposarà a als municipis del territori que se sumin a la iniciativa que, fins al moment, lideren catorze municipis.