Roben un tram de fibra òptica i deixen inoperativa l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de Figueres

Els lladres es van emportar 150 metres de cable

El robatori d’un tram de 150, dels prop de 900 metres, de cable de fibra òptica que connecta l’edifici consistorial de la plaça de l’Ajuntament amb el de l’avinguda Salvador Dalí -a través de la riera Galligans- ha deixat aquest últim sense serveis informàtics des de primera hora del matí d'ahir.

Avaluada la situació pels tècnics municipals es va optar per substituir tot el tram de fibra òptica. Es va determinar que aquesta actuació serà més ràpida i efectiva que actuar només en el tram sostret. És per això que des d'ahir a la tarda, operaris d’una empresa especialitzada ja treballaven per solucionar la situació. Les feines es van començar a realitzar en grups de 4 operaris i en horari nocturn en cas de ser necessari. Es treballa amb la previsió de finalitzar les feines al llarg de divendres.  

El tall de fibra òptica, a més d’afectar la resta de serveis de l’edifici de l’avinguda Salvador Dalí, provoca que l’Oficina Municipal d’Atenció al Ciutadà (OMAC) no pugui realitzar moltes de les actuacions que té delegades. Tot i això, l’OMAC continuarà atenent al públic figuerenc en l’horari habitual, garantint el registre d’entrada de documents i la realització de tràmits urgents.