Un Mosso utilitza el veler confiscat d'uns narcotraficants i l'Audiència en demana explicacions

L'inspector Jordi Ollé va navegar-hi durant el seu temps d'oci

La presidència de l'Audiència de Girona ha demanat a la titular del jutjat d'instrucció 5 de Figueres que li remeti un informe sobre per què es va cedir en dipòsit un veler confiscat a uns narcotraficants a Roses el 2007 a un inspector dels Mossos d'Esquadra, segons han confirmat a Europa Press fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

L'inspector dels Mossos Jordi Ollé, en aquesta època responsable de l'Àrea central de Crim Organitzat, va sol·licitar al jutjat formalment que li cedís en dipòsit l'embarcació, un veler britànic de gairebé 11 metres d'eslora, a canvi d'assumir les despeses i el seu manteniment perquè no perdés valor, segons va avançar El Punt Avui el dimarts.

La jutge li va concedir la petició a l'inspector, actualment cap de l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Sud de Barcelona, que fins ara ha utilitzat aquest vaixell per a ús personal en temps d'oci.


Des de la Direcció General dels Mossos han demanat a l'Audiència que revisi tot el procediment per si de hi ha possibilitat de revisar la cessió del veler, tot i que no preveu una actuació disciplinària contra l'inspector perquè no ha comès cap il·legalitat.

Tot i això, admeten que veuen aquesta conducta, de la qual no tenien constància, com a reprovable èticament i moralment, ja que si s'hagués d'utilitzar aquesta embarcació, hauria de ser per a operatius policials, han indicat fonts de la Direcció General a Europa Press.