Banyoles inicia una campanya per evitar el robatori de bicicletes

La majoria tenen lloc a l'interior de garatges comunitaris

'No em regalis. Lliga'm bé'. Aquest és el títol de la campanya de conscienciació ciutadana que han engegat la Policia Local de Banyoles i els Mossos d'Esquadra per evitar el robatori de bicicletes a la ciutat. La campanya consistirà en el repartiment de 7.000 tríptics amb instruccions de com lligar la bicicleta -tant a la via pública, com a casa-, com registrar-la o què fer en cas de robatori.

Tot i que les dades de robatoris són baixes -27 bicicletes el 2013 i 6 aquest 2014-, els cossos de seguretat alerten que la majoria es sostreuen a garatges comunitaris després de robar-ne el comandament o entrant per la porta mentre es tanca. Del total, molts furts s'han concentrat a la Vila Olímpica.

La Policia Local de Banyoles porta anys treballant per disminuir els robatoris de bicicletes a la ciutat. Una de les actuacions que s'ha dut a terme és un registre conjunt de bicicletes entre diferents policies locals, impulsada per la Policia Municipal de Girona, en el qual a Banyoles en 4 anys s'hi han inscrit un total de 170 bicicletes i ha permès recuperar 26 bicicletes. Una altra actuació és la càmera de seguretat instal·lada a l'aparcament de bicicletes del Club Natació Banyoles.


A la campanya, els cossos policials insisteixen també en què es denunciïn tots els casos de robatoris de bicicletes per poder-los evitar en un futur.

La Policia Local de Banyoles i els Mossos d'Esquadra han assegurat que tenen identificats alguns dels presumptes autors dels robatoris de bicicletes a garatges comunitaris, i que fins i tot ja s'han practicat algunes detencions.