Josep Font nomenat director de la presó del Puig de les Basses

Justícia l'ha traslladat provinent de la presó de Lledoners

El fins ara director del centre penitenciari bagenc de Lledoners, Josep Font, serà el nou director de la presó altempordanesa Puig de les Basses, que està previst que entri en funcionament a principis del tercer trimestre del 2014.

Al capdavant de Lledoners, Font serà substituït per Domingo Estepa, fins ara gerent de la presó de Quatre Camins. Segons el Departament de Justícia, les designacions de Josep Font -psicòleg- i Domingo Estepa -llicenciat en dret- responen a la de "dues trajectòries consolidades" i amb una àmplia experiència en l'àmbit penitenciari i de l'execució penal. Paral·lelament, Justícia destaca la tasca de Font a Lledoners amb la implantació d'un nou sistema organitzatiu amb èxit.

El sistema impulsat per Josep Font ha distribuït els interns pels mòduls en funció de les seves necessitats i no pel tipus de delicte. Amb aquest nou sistema organitzatiu, segons Justícia, es fomenta la participació i responsabilitat dels interns i també s'orienta les relacions entre professionals i presos.

Igualment, es potencia la responsabilitat i compromís de canvi de la població reclusa i es facilita el desenvolupament del rol dels professionals. Aquest mateix sistema, a banda de consolidar-se al centre penitenciari Lledoners, s'estendrà al nou centre penitenciari de Puig de les Basses, la qual cosa permetrà la seva validació com a model de treball dins del sistema penitenciari català.


Psicòleg des del 1984

Josep Font és psicòleg a les presons catalanes des de 1984, llicenciat per la Universitat de Barcelona, i té un mestratge en funció directiva de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Funcionari del Departament de Justícia des del 1989, va ser subdirector de Medi Obert i Mesures Penals Alternatives i posteriorment director de Justícia Juvenil, entre els anys 2003 i 2007.

És llavors quan enceta la seva etapa com a director del Centre Penitenciari de Figueres -amb responsabilitats també respecte al veí Centre Penitenciari de Puig de les Basses, llavors en construcció- , període en què també va impartir classes com a professor a la Universitat de Girona. El 2012 passa a ocupar la direcció del Centre Penitenciari Lledoners.

Vinculat en diferents etapes a Quatre Camins

Domingo Estepa és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Funcionari, primer del cos de tècnics especialistes des del 1989 i del cos superior des del 2002, Estepa ha ocupat, al llarg de la seva trajectòria professional, diferents càrrecs de responsabilitat al Centre Penitenciari de Quatre Camins. Primer, com a subdirector de règim entre els anys 2002 i el 2006 i, en aquesta darrera etapa, com a gerent.