Madrid no ha presentat recurs contra Girona per les quotes de l'AMI segons Puigdemont

L'alcalde de Girona aposta pel turisme per sortir de la crisi

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, no té constància que siguin un dels 28 municipis contra qui el govern espanyol ha presentat un recurs arran de la quota que paguen a l'Associació de Municipis per la Independència. En una entrevista a Catalunya Informació Puigdemont ha assegurat que causa "estupefacció" la referència del govern espanyol a aquests municipis.

L'alcalde de Girona també s'ha referit a la reforma de l'administració local, que considera una altra ofensiva contra els ajuntaments, i que, segons ell, ha començat a tenir efectes perniciosos sobre el sistema municipal. Puigdemont considera que ha provocat estupefacció entre l'opinió pública catalana les advertències del govern espanyol de prendre mesures contra aquests municipis perquè "jo crec que el ciutadà està bastant atònit de veure quines són les prioritats del govern espanyol en el context en què ens trobem".

Per Puigdemont, "els ajuntaments estem donant tot el que som capaços i crec que estem contribuint i som una peça fonamental en el sosteniment del model social de Catalunya per evitar que això s'agreugi". També ha afegit que "estem donant respostes concretes a les emergències alimentàries, a les habitacionals, a les energètiques o a les educacionals". A més, Puigdemont creu que l'administració local és la que té més credibilitat davant del ciutadà perquè és capaç de donar respostes amb eficiència i si "l'ataquen directament el sistema encara grinyolarà més".

D'altra banda, l'alcalde de Girona ha apostat clarament pel turisme per sortir de la crisi, i ha assegurat que l'any passat ja hi va haver un notable augment de visitants a la ciutat; a l'oficina de turisme va créixer un 35% el nombre de visites, i també es va notar un increment de la diversitat de procedències que interessa mantenir.

Pel que fa a l'aeroport de Girona, ha subratllat que estar vinculat a AENA el perjudica, i que hauria de tenir un ens de gestió propi. A més, ha lamentat que darrerament se n'hagin eliminat vols, però es mostra segur que hi arribaran noves companyies i que continuarà sent competitiu.