Fan 111 propostes als pressupostos participats de barris de Girona

La consulta final serà els dies 30 i 31 de maig

Un total de 111 propostes pels barris de Girona han arribat a través del formulari web del procés dels pressupostos participats corresponent al 2014. El 12 de març es va tancar aquesta fase del procés, durant la qual la ciutadania a títol individual podia proposar projectes a través de la seva associació de veïns o a través d’un formulari inclòs al web. “L’objectiu d’haver posat en marxa aquest nou canal és el de facilitar la participació dels gironins i gironines en el procés”, ha explicat la tinenta d’alcalde i regidora d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Planas.

Aquestes propostes, juntament amb les que presentin les associacions de veïns, es debatran a les assemblees de barri que tindran lloc del 17 de març a l’1 d’abril. Es prioritzaran fins a un màxim de 5 propostes, que es traslladaran a l’Equip de Valoració Tècnica i Econòmica, que emetrà els informes pertinents sobre la seva viabilitat tècnica i econòmica de cadascuna de les propostes presentades. Aquests informes es retornaran als barris en unes segones assemblees que se celebraran el mes d’abril, on s’acabarà de concretar quins dels projectes viables se sotmetran a consulta dels veïns i veïnes dels barris.

Amb l’objectiu d’augmentar la visibilitat i la informació sobre els pressupostos participats, enguany s’ha creat una nova imatge pel procés amb el lema “Fica cullerada al teu barri”. L’eslògan va sorgir arran de la primera reunió de la comissió mixta de comunicació dels pressupostos participats, que està formada per tècnics municipals i per representants de les associacions de veïns. “L’any passat el procés va ser una mica un assaig i de cara a aquest any ens vam proposar d’augmentar la difusió dels pressupostos participats i poder-ne fer arribar informació al màxim nombre de gironins i gironines possible”, ha assenyalat el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso.

Com a novetat, enguany la consulta als barris està previst que se celebri durant dos dies, el divendres 30 de maig, de les 9 del matí a les 10 de la nit, i el dissabte 31 de maig, de les 9 del matí a les 3 de la tarda. La ciutadania trobarà un punt de votació a cada barri, com l’any passat. Aquest any, el barri de Montilivi serà l’únic que no podrà participar en el procés dels pressupostos participats. L’any passat el barri de Montilivi va decidir destinar l’assignació pressupostària del 2013 i la del 2014 a eliminar les barreres arquitectòniques al carrer Punta del Pi (està prevista la instal·lació d’un ascensor). Per aquest motiu, la partida del 2014 prevista pel barri de Montilivi està reservada per a aquest projecte.

Pel que fa a l’execució dels projectes escollits en la consulta dels pressupostos participats del 2013, ja s’han executat 14 i en queden 22 per executar. D’aquests, la majoria es troben en fase d’estudi o de redacció, tres estan pendents de resolució d’una altra institució i dos són de caràcter plurianual i per aquest motiu no estan executats encara.