Detinguts per comprar a botigues del Baix Empordà amb bitllets falsos

Els sospitosos tenen antecedents i el jutge n'ha enviat un a presó després de passar a disposició judicial

Els Mossos d'Esquadra han detinguts tres homes i una dona com a suposats autors d'un delicte de falsificació de moneda i efectes timbrats. Durant el mes de febrer, els mossos van començar la investigació després de descobrir que s'estaven fent compres en diversos establiments de Torroella de Montgrí, l'Estratit i Ullà (Baix Empordà) amb bitllets de 50 euros falsos. La investigació va permetre identificar els suposats falsificadors. El van detenir el 27 de febrer i el mateix dia van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia. Tots quatre tenen antecedents. El jutge va enviar un dels sospitosos a presó i els altres tres van quedar en llibertat provisional. Els detinguts són tres homes i una dona, d'entre 23 i 27 anys, tots ells de nacionalitat espanyola i veïns de Torroella de Montgrí i Ullà

Durant el mes de febrer, els mossos van tenir coneixement que s'estaven fent compres a diferents establiments de les poblacions de Torroella de Montgrí, l'Estartit i Ullà amb bitllets de 50 euros falsos.

Concretament el dia 12 de febrer un jove es va adreçar a una pastisseria del municipi d'Ullà i va pagar un braç de gitano amb un bitllet de 50 euros. La dependenta un cop feta la venda va comprovar que el bitllet era fals. El mateix dia en un bar pròxim, una parella van consumir un refresc i van pagar amb un altre bitllet de 50 euros fals.

Posteriorment a la població de Torroella de Montgrí, en un establiment de kebabs, un jove va comprar diverses begudes amb un altre bitllet fals. Al cap d'unes hores va entrar un altre home a comprar més begudes, però aquesta vegada el treballador va comprovar el bitllet. En veure que l'havien enxampat, el client va deixar les begudes i va marxar del lloc corrents. El 23 de febrer, una parella va anar a un bar musical de l'Estartit. Van demanar dues begudes però a l'hora de pagar, el treballador també es va adonar de la falsificació del bitllet. Els joves van marxar del lloc abans de beure's la consumició.

Davant tots aquests fets, els mossos van iniciar una investigació que va donar fruit el 27 de febrer amb la detenció de tres homes i una dona per un delicte de falsificació de moneda i efectes timbrats. Els detinguts, tots amb antecedents, van passar el dia 27 a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà, que va ordenar l'ingrés a presó d'un dels homes i llibertat provisional per la resta.