L'acusat de cremar viva la parella a Calonge diu que va intentar salvar-li la vida

El processat "no s'explica" per què la roba de la víctima tenia gasolina ni per què abans de morir va dir que "el seu xicot" l'havia atacat

L'acusat de cremar viva la parella a Calonge (Baix Empordà) l'octubre del 2006 ha negat que la ruixés amb gasolina i li calés foc. Segons la seva versió, quan va sortir del lavabo va veure la víctima "envoltada de foc" enmig del menjador i l'únic que va fer va ser intentar apagar les flames per salvar-li la vida. El processat Miguel Sánchez "no s'explica" per què la roba de la víctima tenia restes de gasolina ni per què la dona, quan agonitzava, va dir que el seu xicot l'havia cremat viva. L'home assegura que estava il·lusionat amb la seva futura paternitat, perquè la víctima estava embarassada de tres mesos, i atribueix el foc a "una explosió". El fiscal demana que el condemnin a 20 anys de presó.

"Jo no la vaig ruixar amb gasolina, això segur", ha afirmat. L'acusat d'assassinar la parella ruixant-la amb gasolina i calant-li foc ha explicat de nou el mateix que en el primer judici de fa quasi cinc anys; que la nit del 8 d'octubre del 2006 va discutir amb la víctima per qüestions de parella, va anar al lavabo i, mentre estava allà, va sentir "una explosió". Segons la seva versió, quan va sortir del lavabo va veure la víctima envoltada de foc enmig del menjador i va córrer cap a ella per intentar apagar les flames.

Va ser aleshores quan, segons exposa, es va cremar el 42% del cos. "Vaig començar a apagar les flames amb els braços i, quan vaig veure que s'havia apagat el foc, la vaig treure pel balcó fins a terra", ha relatat l'acusat que assenyala que la va agafar per les axil·les i la va "ajudar" a descendir des del primer pis fins a un pati comunitari. La víctima, que en el moment dels fets estava embarassada de tres mesos, va acabar amb cremades al 97% del cos i va morir hores després a l'hospital.

Miguel Sánchez "no s'explica" però moltes de les proves localitzades al pis que compartia amb la noia. Diu que no sap per què es van trobar rastres de gasolina a l'habitació de matrimoni, a les restes de roba de la víctima i a una samarreta d'home que no ha reconegut com a pròpia. També diu que "no té sentit" que, segons veïns i professionals d'assistència mèdica, la víctima digués abans de morir que "el xicot l'havia ruixat amb gasolina i li havia calat foc" o "m'ha cremat, m'ha cremat".

El processat ha explicat que estava "molt enamorat" de la seva parella, amb qui tenia projectes de futur per formar una família. Ha exposat que la va conèixer perquè era una de les noies que el seu germà portava de l'estranger fins al país per exercir la prostitució i que de seguida ja es va sentir atret per ella. Van començar una relació i al cap d'uns mesos li va demanar que deixés el club i que anés a viure amb ell. Poc temps després, la noia es va quedar embarassada.

Infidelitats

L'acusat ha negat que sabés que la noia li era infidel i ha assegurat que ell no ho era perquè "amb ella en tenia més que suficient". També nega que fos gelós. Miguel Sánchez ha admès que tenien algunes discussions de parella però "com és habitual dins les relacions". El dia dels fets, per exemple, van discutir perquè ell es va passar al tarda jugant a cartes al bar i va fer que ella anés sola a l'aniversari de la seva neboda. "Quan em va trucar estava molt enfadada i vaig anar cap a casa", ha exposat. Un cop allà, van continuar discutint però, segons la seva versió, sense cridar ni aixecar el to ni rebotir objectes. També ha negat que mai maltractés la noia i "tampoc s'explicaria" que ella hagués denunciat maltractaments davant la Policia Local de Calonge. Va ser llavors quan va anar al lavabo i va sentir "l'explosió".

L'acusat ha negat que la matés, que volgués acabar amb la vida d'ella i la del seu fill perquè ella tingués intenció d'abandonar-lo ni que ho fes ruixant-la amb gasolina que hagués comprat només dos dies abans dels fets. L'home ha assegurat que no sent cap remordiment. "Sentiria remordiments si no hagués fet el que vaig poder, tan de bo hagués mort jo", ha afirmat.

Petició de pena

Miguel Sánchez s'enfronta, de nou, a una pena de 20 anys de presó acusat dels delictes d'assassinat, avortament, incendi i danys. El fiscal, Víctor Pillado, considera que és culpable dels delictes d'assassinat, avortament, incendi i danys (pels desperfectes que les flames van causar al pis de lloguer). La defensa, encapçalada pel lletrat Benet Salellas, demana que l'absolguin. El cas es jutja per la via del jurat popular.

És la segona vegada que un tribunal popular jutja l'acusat per la mort en un incendi de la seva parella sentimental l'any 2006. El 2009 el cas ja va arribar a judici per primer cop. Aleshores, el jurat popular va considerar que no era culpable i va quedar absolt. El TSJC, però, va anul·lar el primer procés perquè considerava que el veredicte no estava ben fonamentat i va obligar a repetir el judici.