Declaren els detinguts en relació al noi trobat degollat en un contenidor a Empuriabrava

Els han detingut per la seva suposada implicació en el crim

Els detinguts en l'operació policial a gran escala relacionada amb la mort del jove trobat degollat dins un contenidor a Empuriabrava el 26 d'abril han començat a passar a disposició judicial.

De la dotzena de detinguts, tres d'ells estaven citats a declarar davant el titular del jutjat d'instrucció 6 de Figueres aquest dijous a la tarda. La investigació, sota secret de sumari, ha durat gairebé un any i s'ha saldat amb diversos detinguts per delicte com assassinat, encobriment o organització criminal. L'operatiu es va desplegar amb múltiples entrades i registres en pisos i establiments d'algunes poblacions de l'Alt Empordà però també en localitats de fora de les comarques gironines. El 26 d'abril de l'any passat, una veïna que anava a tirar la brossa va trobar el cadàver d'un jove dins un contenidor a Empuriabrava.

El noi, d'origen marroquí, va aparèixer degollat i amb diverses ferides d'arma blanca al cos. La víctima era un vell conegut de la policia perquè es dedicava a traficar amb droga a petita escala i feia poc que havia sortit de la presó. Per això, la hipòtesi inicial va ser que es pogués tractar d'una revenja per un afer de drogues. 

La investigació, sota secret de sumari, ha durat gairebé un any, durant el qual els agents de l'àrea d'investigació criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra han fet diversos seguiments. Això ha permès destapar una xarxa criminal, vinculada al tràfic d'estupefaents i a altres tipus de delictes violents.   

La investigació va culminar amb un operatiu que va fer diverses entrades i escorcolls a Empuriabrava i també a alguna altra localitat de l'Alt Empordà. A més, també va abastar territori de fora de les comarques gironines, com ara Màlaga.  

Els detinguts han començat a passar a disposició judicial aquest dijous a la tarda, davant el jutjat d'instrucció 6 de Figueres. Concretament, tres d'ells estaven citats a declarar i havien de respondre a acusacions de delictes com assassinat, encobriment o organització criminal.  

Degollat al contenidor

El crim a partir del qual els investigadors van començar a estirar el fil va passar el 26 d'abril de l'any passat. Una veïna del carrer Cap-Ras d'Empuriabrava que va anar a llançar les escombraries a un contenidor que hi ha prop de casa seva cap a dos quarts de 8 del matí va trobar el cadàver del jove, perquè el cos de la víctima sobresortia entre la brossa.  

La comitiva judicial es va desplaçar fins al lloc dels fets. A l'escena del crim hi havia sang abundant i els primers esforços es van centrar en identificar la víctima. Es tractava d'un jove d'origen marroquí, veí del municipi, que tenia 23. El noi, Azeddine G., era conegut a la zona per ser un petit traficant de droga i precisament feia poc que havia sortit de la presó. La policia ja l'havia detingut més d'una vegada per temes de drogues i també delictes contra el patrimoni (robatoris amb força), pels quals havia complert condemna.