Diversos detinguts en relació al noi trobat degollat en un contenidor a Empuriabrava

La investigació es va iniciar l'abril de 2013

Operació policial a gran escala amb el focus centrat a la urbanització d'Empuriabrava. Els Mossos d'Esquadra han fet diverses entrades i escorcolls en habitatges de la marina per desarticular una xarxa criminal vinculada amb drogues i delictes violents. El cas està sota secret de sumari però, de moment, se sap que ja hi ha diversos detinguts.

La investigació ha durat gairebé un any i va arrancar amb el crim d'un jove, el cadàver del qual va aparèixer degollat dins un contenidor. Entre els detinguts hi podria haver el suposat autor material de l'assassinat. L'operatiu també afecta territori de fora de les comarques gironines. El 26 d'abril de l'any passat, una veïna que anava a tirar la brossa va trobar el cadàver d'un jove dins un contenidor a Empuriabrava.

El noi, d'origen marroquí, va aparèixer degollat i amb diverses ferides d'arma blanca al cos. La víctima era un vell conegut de la policia perquè es dedicava a traficar amb droga a petita escala i feia poc que havia sortit de la presó. Per això, la hipòtesi inicial va ser que es pogués tractar d'una revenja per un afer de drogues.  

La investigació, sota secret de sumari, ha durat gairebé un any, durant el qual els agents de l'àrea d'investigació criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra han fet diversos seguiments. Això ha permès destapar una xarxa criminal, vinculada al tràfic d'estupefaents i a altres tipus de delictes violents.  

La investigació ha culminat aquest dimarts a primera hora del matí amb diverses entrades i escorcolls a Empuriabrava. Fonts properes al cas han indicat que hi ha diversos detinguts però que es preveu que en les properes hores n'hi hagi més. L'operació té el focus en aquesta urbanització de l'Alt Empordà però és a gran escala i també abasta territori de fora de les comarques gironines.  

L'operatiu continua obert perquè encara hi ha actuacions pendents. Els detinguts hauran de passar a disposició del jutjat de Figueres que des de l'abril s'ha fet càrrec del cas.  

Degollat al contenidor

El crim a partir del qual els investigadors van començar a estirar el fil va passar el 26 d'abril de l'any passat. Una veïna del carrer Cap-Ras d'Empuriabrava que va anar a llançar les escombraries a un contenidor que hi ha prop de casa seva cap a dos quarts de 8 del matí va trobar el cadàver del jove, perquè el cos de la víctima sobresortia entre la brossa. 

La comitiva judicial es va desplaçar fins al lloc dels fets. A l'escena del crim hi havia sang abundant i els primers esforços es van centrar en identificar la víctima. Es tractava d'un jove d'origen marroquí, veí del municipi, que tenia 23. El noi, Azeddine G., era conegut a la zona per ser un petit traficant de droga i precisament feia poc que havia sortit de la presó. La policia ja l'havia detingut més d'una vegada per temes de drogues i també delictes contra el patrimoni (robatoris amb força), pels quals havia complert condemna.