La CUP de Girona acusa CiU de governar 'com si tingués majoria absoluta'

Els convergents van acusar a l'oposició de tornar la ciutat ingovernable

En referència a les declaracions que el portaveu de CiU a Girona va realitzar abans d'ahir, en què acusa l'oposició de bloquejar l'acció de govern de la ciutat, la CUP ha recordat a Puigdemont i el seu equip que l'actual aritmètica del consistori l'obliga a desplegar grans dosis de diàleg i humilitat. "CiU governa amb minoria i no pot obviar que aquesta ha estat la voluntat dels gironins i gironines", ha assegurat el portaveu de la CUP Jordi Navarro.

A més, la CUP recorda que l'oposició és plural i troba legítim que les discrepàncies es manifestin per mitjà dels mecanismes democràtics que el municipalisme posa a disposició dels diferents grups municipals, com ara les mocions, que s'han d'aplicar si s'aproven en el Ple. La CUP troba lògic que les diferents sensibilitats representades al Ple tinguin models de ciutat diametralment oposats i que, per tant, el debat i la discrepància s'expressen democràticament. "Això no és bloquejar l'acció de govern sinó enriquir el debat públic", ha reblat Navarro.

Finalment, la formació rupturista recomana a l'alcalde i l'equip de govern una mica d'autocrítica  i sobretot que escolti més la ciutadania i els diferents agents de la la ciutat. L'actual context de crisi econòmica i social requereix del màxim diàleg i consens i les reaccions i actituds de l'equip de govern no ens ajuden a superar l'actual situació.