CiU de Girona acusa l'oposició de bloquejar l'acció de govern

Carles Riba apunta que cada ple es converteix en "una campanya electoral feixuga"

El grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Girona acusa l'oposició de bloquejar la gestió municipal i l’aplicació del programa de Govern a través de mocions que s’aproven al Ple aprofitant que el Govern es troba en minoria. Segons apunta el portaveu de CiU, Carles Ribas, “lluny de voler contribuir a la governació de la ciutat l’oposició ha decidit convertir cada ple en una campanya electoral feixuga i desgastadora, amb l’únic objectiu de dificultar l’acció del Govern”.

CiU adverteix que aquest desgast permanent a l’acció del Govern pot retardar projectes i decisions, i millores organitzatives de serveis que la ciutadania reclama. “L’oposició s’ha constituït com un govern a l’ombra que només té un punt en el programa: desfer allò que el govern fa”, senyala Ribas.

Presentar una moció que busca invalidar o retardar decisions i projectes de l’equip de Govern s’ha convertit en una pràctica habitual segons assenyala convergència i que temen vagi a més. “Falta més d’un any però a l’oposició li ha entrat la febre preelectoral i l’ha traslladat al Ple”, denuncia Ribas, que sosté que aquesta manera de fer acaba perjudicant la ciutadania. “No és posant pals a les rodes que s’ajuda Girona a sortir de la crisi sinó acceptant una idea que encara, dos anys i mig després, els costa d’assimilar: a la ciutat hi governa gent nova, que té un programa propi i que mereix el màxim respecte”, diu Ribas.

El portaveu del grup de CiU reclama més respecte dels grups de l’oposició a l’acció legítima del Govern, i que resisteixin la temptació de voler treure profit del fet que el Govern està en minoria. “Això demana un plus de responsabilitat al Govern, que ha de multiplicar els seus esforços pel consens, però també exigeix a l’oposició aquest mateix plus; no en poden quedar al marge pensant que la seva funció és bàsicament frenar projectes i decisions”, diu Ribas.

El portaveu qüestiona “la praxi de voler desfer en un ple allò que ha portat setmanes i a vegades mesos de feina de l’equip de Govern, en una actitud de menyspreu i falta de respecte per la feina de tècnics i regidors que legítimament serveixen l’interès general a partir d’un mandat que li han fet els gironins”.

CiU espera que l’oposició reflexioni sobre la seva praxi, que corregeixi aquesta deriva i que es mostri més disposada a contribuir a la governació de la ciutat que no al rèdit partidista. “Amb la situació general que patim no s’hi val a crear més dificultats a un govern legítim que té tot el dret a impulsar el seu projecte”, diu Carles Ribas.