La Companyia Elèctrica Dharma actuarà a la gala dels Premis Enderrock

La cerimònia es podrà seguir per 17 canals de televisió gràcies a la retransmissió de la La Xarxa de Comunicació Local

Els Premis Enderrock retran homenatge a Josep Fortuny i a la Companyia Elèctrica Dharma, segons ha informat el grup editorial. Els músics de la Dharma pujaran a l'escenari per primer cop des de la mort de Fortuny en una reunificació excepcional en què interpretaran tan sols una cançó per obrir la gala: 'Fi de festa (La gent vol viure en pau)'. A la bateria s'hi asseurà Joan Reig, d'Els Pets, i la veu que recitarà els versos de la cançó serà la de Màrius Serra. L'homenatge a Josep Fortuny obrirà la gala de la setzena edició dels Premis Enderrock, que se celebrarà demà dijous, 13 de març, al Teatre Municipal de Girona. Els Catarres són els grans guanyadors d'aquesta edició amb fins a cinc guardons.

A més de la reunificació de la Dharma, la Nit dels Premis Enderrock inclourà actuacions d'Els Catarres, La Troba Kung-Fú, Txarango, La iaia i Gerard Quintana amb Xarim Aresté.
Premi Enderrock Estrella i Premi Joan Trayter

A part dels guardons de la votació popular i de la crítica, enguany el Grup Enderrock i Estrella Damm atorgaran el nou Premi Enderrock Estrella, que vol reconèixer l'esdeveniment musical més destacable de l'any. En aquesta primera edició, el premi serà entregat als responsables d'El disc de La Marató de TV3, per ser un projecte transversal i solidari que ha assolit una trajectòria exemplar reinterpretant en català els grans èxits de tots els temps a càrrec d'artistes catalans i d'arreu, i per haver esdevingut any rere any el disc més venut de la música en català, rècord mundial en un sol dia.

Com en edicions anteriors, també s'atorgarà el Premi Joan Trayter a la millor producció de l'any, que ha estat per al guitarrista i compositor Toni Xuclà, per la seva tasca com a responsable del doble CD d'homenatge a Salvador Espriu, Amb música potser ho escoltaries millor (Picap, 2013), i pel seu treball a l'àlbum Espriu en pròpia veu (Picap, 2013).


Emissió televisiva de La Xarxa i streaming

La Nit dels Premis Enderrock es podrà seguir en directe a través de 17 canals de televisió gràcies a la retransmissió de la La Xarxa de Comunicació Local. Serà la primera vegada que el lliurament dels guardons de la música catalana, organitzat des del 1998 pel Grup Enderrock, s'ofereix en directe per televisió. A partir de les vuit del vespre, Gisela Puntí i Oriol Puig conduiran la transmissió des del Teatre Municipal de Girona. 

En l'àmbit radiofònic, el programa 'La Tribu' de Catalunta Ràdio, presentat per Xavi Rusiñol, també emetrà la gala en directe des de la sala d'actes Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona (16 a 19 h), amb la participació de Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, conductors de la festa dels Premis Enderrock 2014. 
A més, durant tota la gala, Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya faran connexions especials en directe per informar del lliurament dels premis i elaborar programes musicals dedicats a l'esdeveniment.

La cerimònia també es podrà seguir en streaming a través dels portals web Enderrock.cat i Girona.cat, i enguany s'hi ha afegit l'emissió on line a través de Nació Digital, i a la pàgina web del programa televisiuCatsons. La transmissió serà possible gràcies al suport tècnic de l'empresa gironina IconTouch, creadora de l'aplicació per a smartphones d'AraGirona.cat.