Agricultura realitza cremes controlades a l' Estany de Sils

Els treballs acabaran el 15 de març

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va executar dilluns unes cremes controlades a l’Estany de Sils (la Selva).
 
L’objectiu de les cremes és reduir l’acumulació de biomassa i matèria orgànica en ambients humits, que actualment compromet el moviment de la fauna que hi habita. En aquest sentit es preveu cremar una superfície màxima de 2,20 hectàrees de vegetació herbàcia en diferents clapes de forma i mida irregular. Aquestes cremes es faran abans del 15 de març de 2014.
 
Les feines les va portar a terme el Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF) i el Cos d’Agents Rurals amb col·laboració de l’Ajuntament de Sils.

L'Estany de Sils és un espai natural protegit inclòs en el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) de Catalunya i a la xarxa europea d'espais naturals Natura 2000. Fins a mitjans del segle XIX els terrenys inclosos en aquest espai corresponien a una llacuna que fou dessecada per tal d'obtenir noves terres de conreu i lluitar contra el paludisme. Tanmateix, gràcies a les condicions d'especial humitat i inundabilitat, encara es conserven diverses espècies de flora i fauna característiques de les zones humides; en un context predominantment mediterrani, la conservació d'espais com l'Estany de Sils ha esdevingut del màxim interès.
 
El Departament d’Agricultura realitza aquestes cremes conscient que són una eina de gestió que s’ha d’utilitzar amb precaució, a fi de no produir danys sobre tercers o a la mateixa vegetació o fauna.