Bloc comú a favor dels treballadors de la Nylstar de Blanes

L'Ajuntament i els grups polítics donen suport a les mobilitzacions

Els treballadors de la Nylstar de Blanes, que han convocat una manifestació dilluns vinent contra els 13 acomiadaments anunciats per la direcció de l'empresa, comptaran amb el suport de l'Ajuntament i de les forces polítiques del municipi en la seva lluita pel manteniment dels 257 llocs de feina actuals.

Així s'ha acordat aquest dilluns en la reunió que el comitè d'empresa de Nylstar a Blanes ha mantingut amb l'alcalde, Josep Marigó, i representants de les formacions polítiques. El comitè han recordat que el 75% de la plantilla va ser inclosa en un ERO temporal el passat mes de desembre per assegurar el futur de la companyia i evitar futurs acomiadaments, un acord ratificat pel 95% de la plantilla.

Durant la reunió, que ha estat presidida per l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, i que ha comptat amb la presència de representants de les diferents formacions polítiques del municipi, tant amb representació al consistori com no, els membres del comitè d'empresa han explicat que davant l'anunci de 13 acomiadaments fet per la direcció ara fa uns dies, han convocat una sèrie d'actes de protesta pel que consideren un abús contra els treballadors. 
En aquest sentit, han recordat que si el 95% de la plantilla va aprovar l'ERO temporal que es va aplicar entre els mesos de desembre i gener i que va afectar el 75% dels treballadors, va ser per garantir el futur de l'empresa i el manteniment dels 257 llocs de feina. També han denunciat que als 13 treballadors acomiadats se'ls ha ofert una indemnització de 20 dies per any treballat, el mínim que estableix la llei arran de la reforma laboral.

Per tot això, la primera acció de protesta serà la manifestació convocada el pròxim dilluns 17 de gener que sortirà de la seu de la factoria a les sis de la tarda i que finalitzarà a les portes de l'Ajuntament on representants dels treballadors llegiran un manifest.

Una manifestació, que com la resta d'actes de protesta que es convoquin, tindran el suport de l'Ajuntament i dels grups polítics que entenen que es vital per a l'economia del municipi mantenir l'ocupació en una empresa com Nylstar.