Uns 70 estudiants Batxillerat participen en la segona Olimpíada de Geografia de la UdG

Els continguts eren coincidents amb el temari de les PAU

Un total de 72 estudiants de batxillerat procedents de nou centres de les comarques gironines van prendre part, el passat divendres dia 7 de març, en la primera fase de la II Olimpíada de Geografia que va tenir lloc a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, i que s’organitza amb l’objectiu de promoure l’interès per aquesta disciplina entre els joves preuniversitaris. Els estudiants van posar a prova els seus coneixements de Geografia responent a una bateria de cinquanta preguntes d’opció múltiple referides al programa de continguts coincidents amb el temari de les PAU.

L’estudiant amb millor qualificació és Carles Merino Vives de l’Institut Montsoriu d’Arbúcies. La segona millor qualificació l’ha obtinguda Clàudia Montjé Perpiñá de l’Escola Vedruna de Girona, i la tercera, Ion Cortada Vicente de l’Institut Olivar Gran de Figueres. Els estudiants Juan Miguel Vievas Cabello de l’Institut La Bisbal i Arnau Balot Bartolomé de l’Institut Olivar Gran ha quedat en quarta i cinquena posició. Els tres primers classificats han rebut un obsequi i un diploma acreditatiu per a participar a la fase estatal, que se celebrarà a Jaca (Osca) els dies 5 i 6 d’abril. El centre que ha obtingut la qualificació mitjana més alta ha estat l’Escola Vedruna de Girona i, en reconeixement, ha rebut un obsequi i un diploma acreditatiu.

L’objectiu d’aquesta Olimpíada és, d’una banda, promoure l’interès dels alumnes de segon de batxillerat per la Geografia i els estudis universitaris que hi estan relacionats i, de l’altra, intensificar els vincles entre els centres de secundària, la Universitat de Girona i el Col·legi de Geògrafs de Catalunya.