Figueres és la ciutat amb més usuaris de teleassistència de la demarcació

Compta amb 443 usuaris

Figueres es consolida com una de les ciutats amb més usuaris de teleassistència de les comarques gironines. Ho confirmen les dades corresponents de la memòria 2013 on s’exposa que un 6,73% dels figuerencs i figuerenques de més de 65 anys gaudeixen dels avantatges del servei.  Aquesta ràtio al global de la demarcació de Girona és sensiblement inferior i es situa en un 5,12%.

L'Ajuntament gestiona el teleassistència des del 2008, a través d'un conveni amb la Diputació de Girona. Anteriorment, el servei l'oferia directament la Creu Roja. Des del 2008 el nombre d'usuaris ha crescut de forma constant: s'ha passat de 117 usuaris el primer any, als 443 a desembre de 2013. Recordar que el 2012 es va tancar amb 427 usuaris.

La regidora de Benestar Social, Dolors Pujol, destaca el teleassistència com un “dels serveis de proximitat més important que ofereix l’Ajuntament, i és que no només hi som per les emergències que puguin tenir les persones grans que viuen soles. També, com demostren les dades any rere any, la part més important del servei és l'acompanyament, el seguiment que fan els tècnics municipals i els operadors del servei que fan a tots els nostres usuaris”. Pujol destaca també la importància de la unitat mòbil com a servei de proximitat per les visites periòdiques que realitza als domicilis figuerencs. La regidora també confirma que estem treballant per fer arribar el servei a més ciutadans.

Durant el 2013 el Centre d’Atenció del teleassistència ha gestionat 12.149 trucades de la ciutat, de les quals 7.677 han estat trucades realitzades des del centre cap a la persona usuària. La resta de comunicacions, 4.472, les han realitzat els usuaris.

Pel que fa al perfil dels usuaris, a Figueres un 84% són dones. Del total, un 80% són majors de 80 anys; un 19% tenen entre 66 i 79; i només un 1% té menys de 65 anys. Finalment destacar que dels 443 usuaris, el 66% viuen sols; el 26% viuen amb una persona, mentre que la resta o fan amb dues o més persones.