Segueix encallada la construcció d'un hotel a la Vila Olímpica de Banyoles

L'empresa constructora encara no ha demanat el permís d'obra des del 2008

El projecte de construcció d'un hotel a la Vila Olímpica de Banyoles es va anunciar per primer cop l'any 2008 en un acte de presentació del Pla XXI, una iniciativa empresarial per potenciar el Pla de l'Estany com a destí turístic vinculat a l'esport i al lleure saludable. La seva ubicació exacte, però, no es va concretar fins més tard. L'empresa promotora, amb Miquel Planas al capdavant, ha anat endarrerint les previsions fins al punt que a dia d'avui no hi ha un calendari. Les últimes informacions apuntaven a una possible obertura a començaments del 2013 però de moment l'empresa no ha demanat cap permís d'obra segons ha informat l'Ajuntament.

"De cap manera es pot dir que el projecte està tancat; potser les perspectives hoteleres es poden haver rebaixat una mica amb tema de prestacions però les ganes de continuar endavant hi són i així m'ho han manifestat", assenyala l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer.

Reobertura de l'hotel l'Ast

L'alcalde ha fet aquestes declaracions durant la presentació del renovat hotel l'Ast de Banyoles, un establiment que va tancar l'estiu del 2012 després de 51 anys d'activitat i que ara ha passat a mans de la banyolina Mercè Martí, decoradora especialitzada en l'art floral. Ella mateixa ha dirigit la remodelació a fons que s'ha fet a l'establiment que passa a enfocar-se sobretot a un turisme esportiu i també familiar.

Situat a 200 metres de l'Estany de Banyoles, l'hotel compta amb un restaurant i 27 habitacions amb capacitat per a 75 persones i amb un apart-hotel per a un públic jove. Com a novetat, ha incorporat un espai per a la neteja de bicicletes -també es poden llogar-, una sala per a massatges i una terrassa a la tercera i última planta. La reobertura ha permès crear vuit llocs de treball i la previsió és que s'incorporin dues persones més en un futur. 

Martí ha explicat que han decidir mantenir el nom per desig explícit dels antics propietaris i que amb la idea de recuperar els orígens de l'establiment ofereixen de nou pollastres a l'ast per emportar juntament amb un altre plat típic, com són els calamars. L'actual propietària ha recordat també la figura del seu pare, Fidel Martí, un atleta fondista que va morir als 69 anys i un gran amant de la natura i l'esport.

L'establiment compta amb un acord de col·laboració amb el Club Natació Banyoles segons el qual els clients de l'hotel podran disposar de les instal·lacions com a un usuari més.

L'alcalde de la ciutat, Miquel Noguer, ha valorat l'obertura com a un fet molt positiu davant el "dèficit" de places hoteleres que hi ha actualment a la ciutat. En aquest sentit, ha explicat que quan hi ha un esdeveniment esportiu no hi ha prou llits i els participants han d'agafar hotels dels voltants de Girona. En els últims temps, a més, establiments històrics han tancat per falta de relleu generacional, com és el cas de la fonda Comas i el restaurant la Masia de Porqueres.