Detecten un cas de meningitis a l'escola Alzina Reclamadora de Fontcoberta

El Departament de Salut subratlla que és un cas aïllat

Un alumne de l'escola Alzina Reclamadora de Fontcoberta (Pla de l'Estany) es troba ingressat a l'Hospital Josep Trueta de Girona per una meningitis. L'estudiant va començar a tenir símptomes l'1 de març i està fora de perill després de respondre favorablement al tractament.

Segons ha explicat la directora del centre, Lurdes Rimalló, es tracta d'un cas aïllat que va obligar a medicar 22 estudiants més amb qui l'afectat havia estat en contacte. El Departament de Salut va activar el protocol i es va informar a les famílies per tal que es prenguessin les mesures adients. "Ens amoïnava poder contactar amb tothom perquè no hi havia escola però el Departament ho va gestionar bé", afegeix la directora.

El passat dilluns 3 de març era un festiu de lliure elecció a l'Alzina Reclamadora de Fontcoberta, situada al nucli de Melianta. Un inspector d'Ensenyament va avisar l'equip directiu del cas de meningitis a un alumne -no ha transcendit ni el curs ni si era un nen o una nena- i el Departament de Salut va activar el protocol.

Segons ha explicat la directora a l'ACN, Lurdes Rimalló, el que més els preocupava era poder contactar amb tothom perquè aquell dia no hi havia classe i es van avisar a totes les famílies per convocar-los d'urgència a una reunió informativa. Després de valorar cas per cas, es va decidir administrar el tractament de prevenció a 22 estudiants que haurien estat en contacte amb l'afectat. Tots ells han pogut tornar a escola amb normalitat. La direcció valora molt positivament l'actuació del Departament de Salut en l'activació del protocol. 

Pel que fa a l'afectat, aquest va començar a tenir els primers símptomes el dia 1 de març i actualment està fora de perill i evoluciona favorablement al tractament. Està ingressat a planta a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Des del Departament de Salut se subratlla que es tracta d'un cas aïllat.

Aquest és el primer cop que el centre registra un cas de meningitis.