L'Institut d'Investigació Biomèdica es trasllada al parc hospitalari de Salt

Les obres de rehabilitació de l'edifici de l'antic manicomi costaran 1,8 MEUR

L'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) es trasllada al parc hospitalari Martí i Julià de Salt (Gironès). Actualment, les instal·lacions de l'institut estan dividides entre diferents equipaments com l'hospital Josep Trueta o el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.

A partir del 2015 tindran la nova seu central a l'edifici de l'antic manicomi de Salt. L'objectiu és aglutinar la majoria dels equips d'investigadors en un sol espai. L'IDIBGI té una plantilla de 75 professionals i agrupa uns 250 investigadors.

Les obres de rehabilitació de l'edifici costaran 1,8 MEUR i la nova seu tindrà capacitat per a uns 50 equips de laboratori, el Biobanc i un estabulari.

L'edifici de l'antic manicomi de Salt està tancat des del 2009. En els darrers anys, des de la creació del parc hospitalari Martí i Julià, havia acollit el servei d'hospitalització per a pacients amb discapacitat intel·lectual i també va acollir els pacients de psicogeriatria fins que es van traslladar al nou centre sociosanitari. Ara, aquest edifici amb aspecte de masia, de dues plantes i una superfície de 2.000 metres quadrats, tindrà un nou ús: convertir-se en la seu central de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI).  

El projecte de rehabilitació de l'edifici preveu dues fases. La primera, amb un pressupost d'1,8 MEUR (milions d'euros) consistirà en remodelar l'espai de la planta baixa i la primera planta. En total, 1.730 metres quadrats on hi haurà una àrea de formació, dos laboratoris diàfans amb 24 llocs d'investigació cadascun, l'àrea de suport amb sales de microscòpia, dues sales de cultius, tres sales de congeladors, magatzem, cambra freda i sales multifuncionals. A més, també hi haurà el Biobanc de l'IDIBGI i un estabulari, el primer de les comarques gironines per fer investigació amb rates i ratolins.