Marc Prat, nou secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals

L'alcalde de Ribes de Freser substitueix a Joan Cañada

L'alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat, serà en uns dies el nou secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, dins del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat. Prat substitueix a Joan Cañada, que aquest dissabte ha donat a conèixer que deixava el càrrec per poder-se dedicar a l'advocacia que és la seva professió.

Prat ha agraït la confiança de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i ha destacat que aquesta oportunitat és "un gran repte". "El càrrec m'obliga a deixar la meva tasca com a cap de gabinet de la presidència de la Diputació de Girona", ha explicat en un escrit. No obstant això, Prat no deixarà el títol de batlle.

En un breu escrit, l'alcalde de Ribes de Freser, ha explicat que pròximament s'incorporarà al Govern de la Generalitat com el nou secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, al Departament de Governació i Relacions Institucionals. En primer lloc, el batlle ha volgut agrair a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, la confiança dipositada en ell i ha assegurat que assumeix el nou càrrec amb la "il·lusió i energia que exigeix el món local". No obstant això, l'alcalde ha subratllat que el càrrec també li suposa un "repte" perquè ha de substituir un "company i amic a qui admira personalment i professionalment".


Segons Prat, Joan Cañada que ha estat al capdavant de la secretaria durant els darrers anys ha realitzat una "tasca excepcional". L'alcalde ha explicat que durant els pròxims anys que estarà al capdavant d'aquest departament, li tocarà implementar la nova llei de governs locals de Catalunya i "fer front a la invasió competencial de la LRSAL". "Espero estar a l'altura i de ben segur que tindré la sort de comptar amb l'assessorament i suport del meu antecessor", ha explicat.

Amb el nou càrrec a la vista, Prat ha decidit deixar les seves responsabilitats com a cap de gabinet de presidència a la Diputació de Girona. "Ha estat un any molt intens, hem pogut fer molta feina i tinc la certesa que hem fet un canvi en la gestió i la projecció de l'ens", ha subratllat. Tot i aquest canvi, el batlle té clar que no deixarà l'alcaldia de Ribes de Freser que ocupa des del 2007. "La meva tasca a Governació és perfectament compatible amb aquesta responsabilitat", ha apuntat.

Prat ha recordat que el 2011 els veïns de Ribes de Freser van donar-li un ampli suport que l'han permès governar amb majoria absoluta aquest mandat i l'anterior. "Em dec a ells i a elles, al meu poble, ara i en el futur, i també em dec al meu partit, Unió Democràtica de Catalunya", ha remarcat. L'alcalde ha assegurat que la seva experiència al capdavant de l'alcaldia l'ajudarà en el seu nou càrrec.